25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Θρησκείες Vs Πολιτισμοί

Τα αρχαιοελληνικά ανήκουν στο Παρελθόν. Το πηδηγμένο παρελθόν. Το έχουμε πηδήξει εκείνο το παρελθόν και το έχουμε κάνει τόσο άγνωστο όσο γνωστό κάναμε το μέλλον. Φοβερά πράγματα. Δεν γινόταν διαφορετικά, όμως. Για να ζωγραφίζουμε όπως γουστάρουμε και όπως μας βολεύει το μέλλον πρέπει απαραιτήτως να ξεκαθαρίσουμε ποιο ήταν το παρελθόν και να ελέγχουμε τα γεγονότα.
Αυτοί που μοιράζουν την τράπουλα ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Και για να μοιράζεις τα χαρτιά όπως γουστάρεις πρέπει προηγουμένως, πολύ προηγουμένως, να έχεις φροντίσει να κάνεις το μαύρο άσπρο. Έτσι πάει.
Πάει ο άλλος ζωσμένος με εκρηκτικά επάνω του και ανατινάζει ένα τετράγωνο.
Τι είναι αυτό; Ηρωισμός, σου λέει. 
Το έκανε, λέει, για την πατρίδα του. Γι’ αυτό θυσιάστηκε.
Ήταν ένας καμικάζι, ένας ιδεολόγος φανατικός που αδιαφόρησε για την ίδια του τη ζωή.
Αρχ… μύδια κουνουπίδια, λέω εγώ. 
Δεν υπάρχει ηρωισμός. Παράνοια υπάρχει.Υπάρχει λάθος πληροφόρηση. Αυτό που σου λέω. Προσκυνάτε και υμνείτε κάτι που δεν το ξέρετε. Δεν μπορώ να κάνω διάλογο μ’ αυτόν που το ρίχνει σε λιτανείες και προσευχές για κάτι αληθινά άγνωστο σ’ αυτόν. Για κάτι άδηλο. Όχι δηλωμένο. Όχι γνωστό. Όχι φανερό.
Μην είσαστε μαλάκες. Δεν τις κάψαμε τις βιβλιοθήκες έτσι για πλάκα. Για να συντηρείς ένα δόγμα πρέπει απαραιτήτως να εξασφαλίσεις τον αντίλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Και ο λόγος δικός μας και ο αντίλογος.
Θα πέσει, λοιπόν, το παραμύθι. Πρέπει να παραμυθιαστούν οι μαλάκες για να μην πάρουν τις απαντήσεις από το Χθές. Θα σου πω ότι με πέντε ψάρια τάισε πέντε χιλιάδες ανθρώπους και εσύ θα το πιστέψεις. Όπως θα σου πω ότι ο Μωάμεθ ανέστησε δυο γκαμήλες. Θα το πιστέψεις. Και όταν θα καταλάβεις ότι επρόκειτο για παραμύθι, ότι δεν γίνεται τέτοιο πράμα, πάλι θα παραμείνεις μέσα στο παραμύθι. Δεν θα μου είσαι επικίνδυνος επειδή θα αρνηθείς το παράλογο του πράγματος.
Τα γράφω αυτά και κάποιοι τρελλαίνονται. Βέβαια. Διότι σας έχουμε φθάσει στην πρωτοφανή… πανπληροφόρηση. Όλα τα ξέρετε, όλα τα βλέπετε, όλα τα σχολιάζετε. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν όλα μπροστά σε τόσο άπλετο …φως. Κι έρχομαι και σου λέω ότι σ’ έχουμε ρίξει στον ωκεανό της λήθης. Ποια ενημέρωση και ποια ανταλλαγή απόψεων. Είσαι στην εξειδίκευση της εξειδίκευσης. Εκεί σ’ έφθασα.
Δεν μιλάμε για πνεύμα. Μιλάμε για εξειδίκευση. Μα, είναι δυνατόν το πνεύμα να έχει εξειδίκευση; Το πνεύμα είναι διάχυτο παντού και σου στέλνει μηνύματα απ’ όλες τις πάντες.
Έχουμε κάνει δουλειά. Πρώτα καταστρέψαμε την γλώσσα. Τόσο μαλάκας είσαι που αδυνατείς να συλλάβεις τη σπουδαιότητα αυτού του πράγματος. Δεν μπορείς να αντιληφθείς τη ζημιά που έχουμε κάνει με την λεκτική ταραχή. Να φθάσεις, δηλαδή, να λες λέξεις χωρίς να σημαίνουν τίποτα αυτές. Φοβερό. Να εγκαταλείπεις λέξεις που σου λένε τα πράγματα και να βάζεις στο στόμα σου και πριν από το στόμα σου στο μυαλό σου λέξεις που δεν σου ξεκλειδώνουν τίποτα στη σκέψη και τις αισθήσεις.
Με την αλήθεια δεν κάνουμε δουλειά. Μόνο με το παραμύθι θα προχωρούσαμε. Για να μασάτε τα παραμυθάκια μας όμως, πρέπει να ρίξουμε ταφόπλακα στο παρελθόν. Το Χθές να γίνει άδηλον. Να κυριαρχήσει η ουσιαστική άγνοια, η πλήρης σύγχυση, για να μας διευκολύνει στην αλλοίωση της συνείδησή σας. Δεν γίνεται διαφορετικά. Όχι, δεν είμαστε κακοί άνθρωποι. Απλά έπρεπε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό που μας πρόσταξαν οι άγιοι πατέρες μας.
Είκοσι αιώνες παραμύθι. Τι συμβαίνει; Μην ασχολήσαι. Πώς φθάσαμε εδώ; Το πολύ να το ρίξεις στις υποθέσεις. Εμείς ξέρουμε τι έχει συμβεί. Άσε τους άλλους να ψάχνονται. Χαμένοι από χέρι είναι. Εμείς που γράφουμε την Ιστορία όπως μας βολεύει ξέρουμε τα διδάγματα του Χθες και ξέρουμε τι σχεδιάζουμε. Οι άλλοι μπορεί να αρνούνται να μπούν στην αναλήθεια και την πλάνη, όμως εμείς είμαστε που σκοράρουμε. Διότι περνάει αυτό που εμείς θέλουμε.

http://www.apodytiriakias.gr/sentonia/2013/03/23/to-livani-tou-alah.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου