25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Η άγνωστη πόλη της Πολωνίας

Κρακοβία, η άγνωστη πόλη της Πολωνίας που μεταμορφώθηκε σε «διαμάντι» σε δέκα χρόνια 

Κρακοβία, η άγνωστη πόλη της Πολωνίας που μεταμορφώθηκε σε «διαμάντι» σε δέκα χρόνια [εικόνες]
Κράτησε τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά της κτίρια, είναι γεμάτη από νέους φοιτητές, διαθέτει τα πιο hot« καλλιτεχνικά προγράμματα. Η δεύτερη πόλη της Πολωνίας έγινε διαμάντι σε λίγα χρόνια.
Θεωρείται ένα από τα κοσμήματα της κεντρικής Ευρώπης. Είναι η πόλη όπου γεννήθηκε ο Κοπέρνικος και έζησε ο Πάπας Ζαν Πολ ΙΙ. Από τα τέλη του 1990 ζει τη δική της αναγέννηση.
Είναι η συμπρωτεύουσα της Πολωνίας, μετά την Βαρσοβία που καταστράφηκε ολοσχερώς στον Πόλεμο, έχασε τους κατοίκους της, κατεδαφίστηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και ο πληθυσμός της σκοτώθηκε μαζικά. Η Κρακοβία παρουσιάζει μια άλλη όψη: η φυσιογνωμία της έμεινε άθικτη και αυτό θεωρείται θαύμα από τους ντόπιους, αν σκεφτεί κανείς τη θλιβερή τύχη που είχε η Πολωνία στον Πόλεμο.

Ως πρόσφατα η Κρακοβία ήταν μια πόλη που προκαλούσε αδιαφορία και οι κάτοικοί της προτιμούσαν να μετακομίσουν αλλού. Οι τουρίστες της γύριζαν την πλάτη και προτιμούσαν τις διπλανές Πράγμα και Βουδαπέστη. Ωστόσο η ομορφιά της είναι εξίσου εντυπωσιακή και η ζωντάνια της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αδελφές πόλεις της Τσεχίας και της Ουγγαρίας. Η απόλυτη μεταμόρφωση της Κρακοβίας πραγματοποιήθηκε το 2004 όταν η Πολωνία μπήκε στην ευρωπαϊκή ένωση. Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, η Κρακονία παινεύεται ότι είναι ο προορισμός που προτιμούν οι Ευρωπαίοι.
Στους παλιούς τοίχους της πόλης είναι γραμμένη ιστοία 750 ετών. Οι δαιδαλώδεις πεζόδρομοι οδηγούν σε εντυπωσιακά κτίρια όλων των τεχνοτροπιών: γοτθικό, Αναγεννησιακό και μπαρόκ. Εντυπωσιάζει ο λόφος στην καρδιά της πόλης όπου είναι χτισμένος ο πύργος «wawel» καθώς και ο καθεδρικός ναός στον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς την κρύπτη με τους τάφους των βασιλέων.

Η αρχαία βασιλική πόλη είναι γεμάτη εκκλησίες, μουσεία και εντυπωσιακά παλάτια. Η πλατεία με την αγορά, η «Rynek Glowny» έχει μεσαιωνικές στοές και ήταν από τον Μεσαίωνα η μεγαλύτερη της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Εντυπωσιάζει, επίσης, από τον αριθμό των φοιτητών που φιλοξενεί. Η Κρακοβία έχει πάνω από 200.000 φοιτητές, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 1/3 του πληθυσμού. Αυτή η διάχυτη ζωντάνια και νεότητα συμπαρασύρει και την καλλιτεχνική ζωή της πόλης, μουσική, θέατρο, φεστιβάλ.
Εντυπωσιακές είναι και οι εβραϊκές συνοικίες  Kazimierz και Podgórze, οι οποίες δείχνουν να έχουν αναγεννηθεί. Γεμάτες με μπαρ και εστιατόρια γεμίζουν τα βράδυα από ένα νεανικό κοινό, χωρίς προηγούμενο. Σιωπηλές επί δεκαετίες, οι συναγωγές της πόλης φιλοξενούν σήμερα γκαλερί τέχνης, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα.


Πηγή: Κρακοβία, η άγνωστη πόλη της Πολωνίας που μεταμορφώθηκε σε «διαμάντι» σε δέκα χρόνια [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/198856/krakovia-i-agnosti-poli-tis-polonias-poy-metamorfothike-se-diamanti-se-deka-hronia#ixzz3zKvRpAhe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου