25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Μακαρόνια με κιμά ή Κιμάς με μακαρόνια ? (Bolognese)

Σάλτσα μπολονέζ - #Ragù_bolognese

Από την Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σάλτσα μπολονέζ
Φετουτσίνι al ragu modified.JPG
Σάλτσα μπολονέζ που χρησιμοποιούνται γιατις ταλιατέλες al ragu
ΤύποςΣάλτσα
Τόπο καταγωγήςΜπολόνια, Ιταλία
Κύρια συστατικάΚιμά (βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας, μερικές φορές χοιρινό), τα κρεμμύδια, το σέλινο, καρότο,τοματοπολτός, κρασί
 Cookbook: σάλτσα μπολονέζ  Media: σάλτσα μπολονέζ
Σάλτσα μπολονέζ β ɒ l ə n j  z /, γνωστός στα ιταλικά ως ragu (alla) μπολονέζ, ή απλά ragu, είναι βασισμένη στο κρέας σάλτσα που προέρχονται από Μπολόνια, Ιταλία. Στην ιταλική κουζίνα, είναι συνήθως χρησιμοποιείται για να ντύσει »τις ταλιατέλες al ragu» και να συντάξει "λαζάνια alla Bolognese». Εν απουσία ταλιατέλες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άλλους ευρεία, επίπεδες μορφές ζυμαρικών, όπως Παπαρδέλες ή fettuccine. Γνήσια ragu alla Bolognese είναι αργά μαγειρεμένο σάλτσα, και την προετοιμασία της περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων εφίδρωση, σοτάρισμα και ψήσιμο. Συστατικά περιλαμβάνουν ένα χαρακτηριστικό soffrittoκρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο, διάφορα είδη κιμά ή ψιλοκομμένο βοδινό κρέας, συχνά μαζί με μικρές ποσότητες λιπαρών χοιρινό κρέας. Το κόκκινο κρασί και μια μικρή ποσότητα του τοματοπολτού ή ντομάτες προστίθενται, και το πιάτο στη συνέχεια ήπια σιγοβράσει κατά μήκος για να παραχθεί ένα παχύ σάλτσα.
Η παλαιότερη τεκμηριωμένη συνταγή μιας ιταλικής βάση το κρέας σάλτσα (ragu) σερβίρεται με ζυμαρικά προέρχεται από τα τέλη του 18ου αιώνα Imola, κοντά στην Μπολόνια. Μια συνταγή για σάλτσα με βάση το κρέας για τα ζυμαρικά που είναι ειδικά περιγράφεται ως «μπολονέζ" εμφανίστηκε στο Pellegrino Artusi Cookbook »s του 1891. Η alla Bolognese ragu που τώρα παραδοσιακά συνδέονται με ταλιατέλες και λαζάνια είναι κάπως διαφορετική από τη συνταγή του Artusi. Υπάρχουν επί του παρόντος πολλές παραδοσιακές παραλλαγές. Το 1982 η ιταλική Ακαδημία Κουζίνα καταχωρηθεί μια συνταγή για την αυθεντική ragu alla μπολονέζ με την Μπολόνια Εμπορικό Επιμελητήριο (που ενσωματώνει μερικά φρέσκα πανσέτα και λίγο γάλα). Στην Ιταλία, ragu alla Bolognese συχνά αναφέρεται απλά ως ragu?Και στη Μπολόνια, Tagliatella.
Έξω από την Ιταλία, η φράση «σάλτσα μπολονέζ" παραπέμπει συχνά σε μια σάλτσα με βάση την τομάτα στο οποίο έχει προστεθεί κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας)? όπως σάλτσες φέρουν συνήθως ελάχιστες ομοιότητες με ragu alla Bolognese. Ενώ στην Ιταλία ragu δεν χρησιμοποιείται με μακαρόνια, [1] το λεγόμενο μπολονέζ σπαγγέτι έχει γίνει ένα δημοφιλές πιάτο σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Προέλευση και ιστορία [Επεξεργασία]

Η παλαιότερη τεκμηριωμένη συνταγή για ένα με βάση το κρέας σάλτσα (ragu) σερβίρεται με ζυμαρικά προέρχεται από τα τέλη του 18ου αιώνα Imola, κοντά στην Μπολόνια. [2] Pellegrino Artusi δημοσίευσε μια συνταγή για μια σάλτσα με βάση το κρέας που χαρακτηρίζεται ως μπολονέζ στο βιβλίο του που δημοσιεύθηκε το 1891. [ 3] συνταγή Artusi, την οποία ονόμασε Maccheroni alla Bolognese, θεωρείται ότι προέρχεται από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ο ίδιος αφιέρωσε πολύ χρόνο στη Μπολόνια (το μακαρόνι είναι ένας γενικός όρος για τα ζυμαρικά, τόσο αποξηραμένα και φρέσκα [4]). Η συνταγή μοιάζει εν μέρει μόνο την ragu alla μπολονέζ που παραδοσιακά συνδέονται με ταλιατέλες. [5] Η σάλτσα ζήτησε κυρίως άπαχο μοσχαρίσιο φιλέτο μαζί με πανσέτα, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο και. Τα κρέατα και τα λαχανικά έπρεπε να λεπτοκομμένη, μαγειρεμένα με βούτυρο μέχρι να ροδίσουν τα κρέατα, τότε καλύπτονται και μαγειρεμένα με ζωμό. Artusi σχολίασε ότι η γεύση θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ευχάριστη με την προσθήκη μικρών κομματιών αποξηραμένων μανιταριών, μερικές φέτες τρούφας, ή συκώτι κοτόπουλου μαγειρεμένο με κρέας και σε κύβους. Ως τελική πινελιά, ο ίδιος πρότεινε επίσης να προστεθεί μισό ποτήρι κρέμα με σάλτσα όταν ήταν εντελώς γίνει για να το δοκιμάσετε πιο ομαλή. Artusi συνιστάται υπηρετούν αυτήν την σάλτσα με ένα μεσαίου μεγέθους ζυμαρικά ("άλογο δόντια») κατασκευασμένο από σκληρό σιτάρι. Τα ζυμαρικά ήταν να γίνει φρέσκα, μαγειρεμένα έως ότου ήταν σταθερή, και στη συνέχεια, αρωματισμένα με τη σάλτσα και το τυρί Parmigiano. [3]

Εξέλιξη και παραλλαγές [επεξεργασία]


Ταλιατέλες al ragu Μπολόνια καθώςυπηρέτησε στην Μπολόνια.
Στον αιώνα και πλέον από το Artusi καταγράφονται και στη συνέχεια δημοσιεύθηκαν συνταγή του για Maccheroni alla Bolognese, τι είναι τώρα ragu alla Bolognese έχει εξελιχθεί με την κουζίνα της περιοχής. Το πιο αξιοσημείωτο είναι η προτιμώμενη επιλογή των ζυμαρικών, που σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως ως νωπό ταλιατέλες. Μια άλλη αντανάκλαση της εξέλιξης της κουζίνας κατά τα τελευταία 150 χρόνια είναι η προσθήκη της ντομάτας, είτε ως πουρές ή σαν ένα συμπυκνωμένο πάστα, στην κοινή μίξη των συστατικών. Ομοίως, τόσο το κρασί και τα γαλακτοκομικά εμφανίζονται σήμερα στον κατάλογο των συστατικών σε πολλά από τα σύγχρονα συνταγές, και το βόειο κρέας έχει κυρίως εκτοπισμένων κρέατος ως κυρίαρχο κρέας.
Το 1982, η Ιταλική Ακαδημία Κουζίνα (Accademia Italiana della Cucina), έναν οργανισμό αφιερωμένο στη διατήρηση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ιταλίας, που καταγράφονται και κατέθεσε μια συνταγή για "κλασική μπολονέζ ragu" με το εμπορικό επιμελητήριο της Bologna (La Camera di Commercio di Bologna ). [6] [7] [8] Μια έκδοση της συνταγής της ακαδημίας για την αμερικανική κουζίνες εκδόθηκε επίσης. [2] η συνταγή της Ακαδημίας περιορίζει τα συστατικά για να κοπεί το βόειο κρέας από την πλάκα τμήμα (cartella di Manzo), νωπά μη καπνιστό πανσέτα ( πανσέτα di maiale distesa), τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, τοματοπολτός (ή πουρέ τομάτας), ζωμό κρέατος, ξηρό κρασί (κόκκινο ή λευκό, όχι ανθρακούχο), το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Η επιλογή της προσθήκη μιας μικρής ποσότητας κρέμας στο τέλος της προετοιμασίας συνιστάται.
Σήμερα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συνταγής ακόμη και μεταξύ των ιθαγενών ιταλική σεφ, [9] [10] [11] [12] και το ρεπερτόριο έχει διευρυνθεί περαιτέρω από ορισμένους Αμερικανούς σεφ γνωστή για την εμπειρία τους στην ιταλική κουζίνα. [13] [ 14]
Ragu alla Bolognese είναι ένα συγκρότημα σάλτσα η οποία περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές μαγειρέματος, περιλαμβανομένων εφίδρωση, σοτάρισμα και ψήσιμο. Ως εκ τούτου, αποτελεί πρόσφορο μέσο για την ερμηνεία και προσαρμογή από επαγγελματίες σεφ όσο και στο σπίτι μάγειρες. Κοινές πηγές διαφορές περιλαμβάνουν κρέατα που να χρησιμοποιεί (βοδινό, χοιρινό ή μοσχαρίσιο) και των σχετικών ποσοτήτων τους, την πιθανή ένταξη είτε αλλαντικά ή παραπροϊόντων σφαγίων, τα οποία λίπη χρησιμοποιούνται στις φάσεις σοτάρουμε (λιωμένο λαρδί, βούτυρο, ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο ), ποια μορφή της ντομάτας χρησιμοποιείται (φρέσκα, κονσερβοποιημένα ή πάστα), το μακιγιάζ των υγρών μαγειρέματος (κρασί, γάλα, χυμούς ντομάτας, ή ζωμό) και ειδική ακολουθία προσθήκης τους.
Οι πολλές παραλλαγές μεταξύ συνταγές για ragu alla Bolognese έχουν οδηγήσει πολλούς να ψάξετε για την οριστική, αυθεντική συνταγή. [15] Μερικοί έχουν προτείνει τη συνταγή που πρωτοκολλήθηκε από την Accademia Italiana della Cucina το 1982 ως το "πιο αυθεντική». [16] Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δική του πεποιθήσεις και δηλώσεις σχετικά με παραμένοντας πιστοί στην παράδοση και την τεκμηρίωση και τη διατήρηση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ιταλίας της Ακαδημίας. [17] [18] Επιφανείς Ιταλός σεφ Mario Caramella δήλωσε: «Στην Ιταλία, υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές συνταγές ταλιατέλες al ragu alla μπολονέζ με περισσότερο ή λιγότερο μικρές παραλλαγές ». [11] Το σημειωθεί σεφ, μαγειρική δάσκαλος, συγγραφέας των τροφίμων, και η εξουσία για την κουζίνα της Μπολόνια, Μαίρη Μπεθ Clark, υποστηρίζει« Υπάρχουν τόσες εκδοχές Bolognese ragu καθώς υπάρχουν εκδόσεις σάλτσα ντομάτας και πίτσα! "[12] Σύμφωνα με το Ηνωμένο Βασίλειο συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και συγγραφέας τροφίμων Felicity Cloake," Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει οριστική συνταγή για σάλτσα μπολονέζ με βάση το κρέας, αλλά να είναι αντάξια του ονόματός της, θα πρέπει να σέβονται τις παραδόσεις της η περιοχή ", [15], μια άποψη που είναι σύμφωνο με αυτό που συχνά εκφράζεται από την Ιταλική Ακαδημία Κουζίνα.
Οι πολλές παραλλαγές τείνουν να βασίζονται σε ένα κοινό θέμα. Για παράδειγμα, το σκόρδο είναι απούσα από όλες τις συνταγές που αναφέρονται παραπάνω, όπως είναι τα βότανα εκτός από μια φειδωλή χρήση φύλλα δάφνης από κάποιους. Καρύκευμα είναι περιορισμένη σε αλάτι, το πιπέρι και την περιστασιακή πρέζαμοσχοκάρυδο. Σε όλες τις συνταγές κρέατα κυριαρχούν ως κύριο συστατικό, ενώ ντομάτες, σε μία ή την άλλη μορφή, είναι μόνο ένα βοηθητικό συστατικό.

Παραδοσιακά υπηρεσιών και τη χρήση [Επεξεργασία]

Στη Μπολόνια ragu alla Bolognese γίνεται συνήθως σε συνδυασμό και σερβίρεται με ταλιατέλες, γίνεται με αυγά και αλεύρι μαλακού σίτου βόρειας Ιταλίας. Αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις για φρέσκιες ταλιατέλες συμπεριληφθούν και άλλες μεγάλες επιφάνειες επίπεδες ζυμαρικά, όπως Παπαρδέλες ή φετουτσίνι και σχήματα σωλήνα, όπως ριγκατόνι και πέννες. [19]
Ragu alla μπολονέζ μαζί με μπεσαμέλ χρησιμοποιείται επίσης από πολλούς Ιταλούς σεφ να φτιάχνουν παραδοσιακά ψητά λαζάνια σε στυλ Bolognese. [9]

Διεθνής Ημέρα της ιταλικής Κουζίνες 2010 [Επεξεργασία]

Gruppo Virtuale Cuochi Italiani (GVCI), ένας διεθνής οργανισμός και το δίκτυο της μαγειρικής επαγγελματίες που ασχολούνται με αυθεντική ιταλική κουζίνα, διοργανώνει σε ετήσια βάση και προωθεί την «Παγκόσμια Ημέρα της ιταλικής Κουζίνες» (IDIC). Το 2010 ταλιατέλες al μπολονέζ ragu alla ήταν η επίσημη πιάτο για IDIC. [20] Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2010, μετείχαν 450 επαγγελματίες σεφ σε 50 χώρες, οι οποίοι προετοίμασαν το πιάτο υπογραφή σύμφωνα με την «αυθεντική» συνταγή που προβλέπεται από τον σεφ Mario Caramella. [11] Η κάλυψη ήταν ευρεία διεθνώς, [21] αλλά και εκθέσεις συχνά εσφαλμένα προσδιορίζεται η συνταγή που ακολουθείται με εκείνη της L'Accademia Italiana della Cucina, και κάποια περιλαμβάνονται απόθεμα φωτογραφίες σπαγγέτι Bolognese. [15] [22]

Σπαγγέτι μπολονέζ [Επεξεργασία]


Σπαγγέτι μπολονέζ με θυμάρι και βασιλικό
Σπαγγέτι μπολονέζ (επίσης γνωστή ως σπαγγέτι μπολονέζ alla, και που στην καθομιλουμένη των χωρών της Κοινοπολιτείας, όπως spag Bol) είναι ένα πιάτο ζυμαρικών που βρίσκεται έξω από την Ιταλία, η οποία συνίσταται στην μακαρόνια, σερβίρεται με σάλτσα κιμά. Σπαγγέτι ποτέ σερβίρονται σε Μπολόνια [23] ή οπουδήποτε αλλού στην Ιταλία [αμφίβολη  με βάση το κρέας sauc ε (ragu), δεδομένου ότι αυτό το είδος των ζυμαρικών, με λεία επιφάνεια, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει το με βάση το κρέας σάλτσα.
Το πιάτο είναι πολύ δημοφιλής στη Γαλλία, τη Μπενελούξ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Βραζιλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία. Λέγεται μακαρόνια med köttfärssås Σουηδική?Μακαρόνια ja jauhelihakastike Φινλανδική? Σπαγγέτι med kødsovs στη δανική? [24] μακαρόνια Med kjøttdeig στα νορβηγικά?Bolognai μακαρόνια στην ουγγρική? Esparguete à bolonhesa στα πορτογαλικά? ή απλά μπολονέζ. Τα περισσότερα από αυτά τα πιάτα έχουν επίγειο βόειο κρέας ή χοιρινό και το τριμμένο τυρί ως κύριο συστατικό, άλλα συστατικά μπορεί να διαφέρουν ή ακόμα και να παραλειφθεί.
Μια έκδοση αυτού του πιάτου είναι δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, όπου συχνά αναφέρεται ως spag Bol ή spag ΤτΕ. [25] Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πιάτο είναι συχνά ονομάζεται απλά «σπαγγέτι», ή «σπαγγέτι και σάλτσα με βάση το κρέας "? η σάλτσα (μια ντομάτα-και-εδάφους-μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας) είναι συνήθως ονομάζεται «σάλτσα σπαγγέτι», [26] και ο όρος «μπολονέζ" σπάνια εφαρμόζεται. Στο Ιράν, αυτό το πιάτο είναι απλά αναφέρεται ως «μακαρόνια» και συνήθως περιέχει κουρκούμη ως το κύριο καρύκευμα του κιμά, καθώς και σε κύβους, το δέρμα λιγότερο πατάτες με σάλτσα σπαγγέτι. Πολλοί Ιρανοί κάνουν Tahdig από το κάτω μέρος των σπαγγέτι, όπως η σούπα να σιγοβράζει.

https://www.google.gr/search?q=bolognese&espv=2&biw=1280&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHxsCU4bHKAhXBhSwKHZPrD84Q_AUIBigB&dpr=1

Δείτε επίσης [επεξεργασία]

Αναφορές [Επεξεργασία]

  1. Jump up^ "Alla Bolognese Ραγκού - αυθεντική συνταγή". Culinaria Italia. Ανακτήθηκε15η Φεβρουαρίου του 2013.
  2. Jump up to:Α β ο Kasper, Lynne Rossetto, Το Splendid πίνακα, Morrow, ISBN 0-688-08963-1
  3. Jump up to:Α β Artusi, Pellegrino, Επιστήμη στην κουζίνα και η τέχνη της σωστής διατροφής(αγγλική μετάφραση), συνταγή 87, University of Toronto Press, ISBN 0-8020-8704-3
  4. Jump up^ De Vita, Oretta Zanini (15 Σεπτεμβρίου 2009). Εγκυκλοπαίδεια Ζυμαρικά.Μεταφράστηκε από Fant, Maureen Β Πανεπιστήμιο του Τύπου Καλιφόρνιας. Π.162. ISBN 978-0-520-94471-8. Ανακτήθηκε 17 Φεβ 2013.
  5. Jump up^ Scarpato, Ροζάριο (2010). "Ταλιατέλες al ragu alla Bolognese: το λεξικό". GVCI - Gruppo Virtuale cuochi italiani. Ανακτήθηκε 17 Φεβ 2013.
  6. Jump up^ Gruppo Virtuale Cuochi Italiani. »Η κλασική Bolognese ragu σύμφωνα με το Accademia Italiana della Cucina". itchefs. Ανακτήθηκε 14 του Νοεμβρίου 2012.
  7. Jump up^ Gruppo Virtuale Cuochi Italiani. "Il Classico ragu alla Bolognese secondo L'Accademia Italiana della Cucina» (στα ιταλικά). itchefs. Ανακτήθηκε14 του Νοεμβρίου 2012.
  8. Jump up^ Carlo Alberto Tozzola? Μπολόνια Μαγειρική Σχολή. "Έλα ναύλος le Ταλιατέλες con alla Bolognese ragu" (στα ιταλικά). Newsfood.com. Ανακτήθηκε14 του Νοεμβρίου 2012.
  9. Jump up to:Α β Hazan, Μαρκέλλα Essentials της κλασική ιταλική κουζίνα, Knopf, ISBN 0-394-58404-X
  10. Jump up^ Http://www.itchefs-gvci.com/?option=com_content&view=article&id=457&Itemid=900, που ανακτώνται 2 Μαρτίου, 2012
  11. Jump up to:Α β γ http://www.itchefs-gvci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=585&Itemid=975, που ανακτώνται 2, Μάρτη 2012
  12. Jump up to:Α β http://www.internationalcookingschool.com/recipes-la-cucina-ragu-bolognese.php, που ανακτώνται 2 του Μαρτίου 2012
  13. Jump up^ Bertolli, Paul, Μαγειρική με το χέρι, Πότερ, ISBN 0-609-60893-2
  14. Jump up^ Http://www.foodnetwork.com/recipes/mario-batali/tagliatelle-al-ragu-recipe/index.html, που ανακτώνται 2 του Μάρτη του 2012
  15. Jump up to:Α β γ Cloake, Felicity (25 Νοεμβρίου 2010). "Πώς να κάνει τέλεια μπολονέζ".The Guardian. Ανακτήθηκε 2 Μαρτίου, 2012.
  16. Jump up^ Http://www.itchefs-gvci.com/?option=com_content&view=article&id=461&Itemid=904? ανακτώνται 2 Μαρτίου, 2012
  17. Jump up^ Http://www.accademiaitalianacucina.it/en_index.php? ανακτώνται 2 Μαρτίου, 2012
  18. Jump up^ Accademia ιταλική dell Cucina, La Cucina - Η τοπική μαγειρική της Ιταλίας,Rizzoli, 2009, ISBN 978-0-8478-3147-0 (αγγλική μετάφραση της La Cucina del Bel Paese)
  19. Jump up^ Hazan, Giuliano, το κλασικό Ζυμαρικά Cookbook, Dorling Κίντερσλι, ISBN 978-1-56458-292-8
  20. Jump up^ http://www.itchefs-gvci.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=142&Itemid=1130 ,ανακτώνται 2 Μαρτίου, 2012
  21. Jump up^ http://www.itchefs-gvci.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=150&Itemid=951 ,ανακτώνται 2 Μαρτίου, 2012
  22. Jump up^ Squires, ο Nick (18 Ιανουαρίου 2010). "Συνταγή σπαγγέτι μπολονέζ: η ιταλική σεφ δείξεις τον κόσμο με το σωστό τρόπο" Η Daily Telegraph (Λονδίνο).. Ανακτήθηκε2 Μαρτίου, 2012.
  23. Jump up^ Pizzimenti, Chiara. "Σπαγγέτι μπολονέζ ένα τσι;». Www.lacucinaitaliana.it (στα ιταλικά). La Cucina Italiana. Ανακτήθηκε 11 του Νοέμβρη 2015.
  24. Jump up^ "Dtu.dk," Danskernes måltider: Kylling og på kødsovs middagsbordet ". 18 Ιαν 2012". Http://www.food.dtu.dk. Εξωτερικός σύνδεσμος σε |work= (βοήθεια)
  25. Jump up^ Eric Partridge, ο Tom Dalzell, Terry Victor (2008). Η Συνοπτική Νέα Partridge Λεξικό της αργκό και Uncoventional αγγλικά. Routledge.
  26. Jump up^ "Σπαγγέτι σάλτσα". Καλύτερα σπίτια και κήπους.

Περαιτέρω ανάγνωση [Επεξεργασία]

  • Hazen, Μαρκέλλα Η κλασική ιταλική Cookbook Knopf. ISBN 0-394-40510-2

Εξωτερικές συνδέσεις [Επεξεργασία]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου