25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Π.Α.Ο.Κ. : παγκόσμιο φαινόμενο !! (15 λόγοι)
* Το 2004 έφτασε μέχρι την 44η της παγκόσμιας κατάταξης των ποδοσφαιρικών συλλόγων.
* Με τον ποιο πολυνίκη προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη.
* Στο τηλεοπτικό κανάλι ESPN, υπήρχε για μια σεζόν, στην αρχή του σήματος, στιγμιότυπα, από τη κερκίδα του λαού του Π.Α.Ο.Κ.
* Η Θύρα 4, βραβεύτηκε, σαν η καλύτερη και ποιο οργανωμένη Θύρα φανατικών οπαδών,
από ευρωπαϊκά site και αθλητικές εφημερίδες.
* Η πλειοψηφία, που γνωρίζουν ποδόσφαιρο, τον ξέρουν, κυρίως λόγο των φανατικών οπαδών, παρά για την ομάδα.
* Τα τελευταία χρόνια, χωρίς καλό ποδόσφαιρο, έχει κάνει τους οπαδούς "άρρωστους".
* Χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο, «γεννάει" νέους οπαδούς-υποστηρικτές-φιλάθλους.
* Στους ομογενείς, είναι πρώτος με διαφορά, από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, γιατί οι περισσότεροι είναι Βορειοελλαδίτες.
* Όταν αγωνίζεται, «ταΐζει» τα μαγαζιά, καφετέριες, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
* Πολλές φορές, με την «αγάπη τους» οι οπαδοί, κάνουν ζημιές εις βάρος της ομάδας.
* Τα περισσότερα στιχάκια – τραγούδια, στις ελληνικές κερκίδες, πρωτοακούστηκαν στο πέταλο των φανατικών του γηπέδου της Τούμπας.
* Ταξιδεύουν, παντού και πάντα.

* Είναι μετά το ΠΟΚ, σε εύνοια της διαιτησίας, και χωρίς πολλούς τίτλους.
* Ο τελευταίος (κύπελλο) πριν 10 χρόνια.
* Και πρωτάθλημα πριν 28 χρόνια.


AKIS SADEXIS
Η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. αποτελεί το δημοφιλέστερο τμήμα του συλλόγου και μία από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας αναδείξει μία πλειάδα σημαντικών ποδοσφαιριστών που διέπρεψαν στα ελληνικά γήπεδα. Συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα πρωταθλήματα Α' εθνικής από την ίδρυση της κατηγορίας την περίοδο 1959–60 και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1976 και το 1985. Επίσης κατέκτησε 4 κύπελλα Ελλάδας (1972, 1974, 2001 και 2003), ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλους 12 τελικούς κυπέλλου. Ακόμα έχει στο ενεργητικό του και ορισμένες αξιομνημόνευτες επιτυχίες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Πίνακας περιεχομένων

Ιστορία

1926–1935: Τα πρώτα χρόνια

Είμαστε εμείς της Πόλης
τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα.
Έχουμε εμείς περίσσια χάρη
που δεν την έχει ομάς καμία άλλη.

Το σύστημά μας είναι πάσα - πάσα
στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε την κάσα.
Να δούμε πόσα γκολ μας έχουν δώσει
και πόσα εμείς τους έχουμε φουσκώσει.

Απόσπασμα από τον πρώτο ύμνο
που γράφτηκε για τον Π.Α.Ο.Κ. το 1927.
Ο Π.Α.Ο.Κ. το 1926
Ο Π.Α.Ο.Κ. το 1937
Η ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου 1926. Μετά από δύο μήνες προετοιμασίας από την ίδρυση του συλλόγου, αποφασίστηκε ότι η ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί με τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ως μέλος της Ε.Π.Σ.Μ. Ο πρώτος αγώνας του συλλόγου ήταν μια νίκη εναντίον του Ηρακλή στις 26 Ιουλίου 1926 με σκορ 2–1. Ο πρώτος προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. υπήρξε το 1926, άμισθος, ο Κώστας Ανδρεάδης. Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε στον Π.Α.Ο.Κ., αφορούσε στον εβραϊκής καταγωγής Γάλλο ποδοσφαιριστή Ραϊμόν Ετιέν στις 5 Σεπτεμβρίου 1928. Το συμβόλαιο προέβλεπε ότι ο ποδοσφαιριστής, προερχόμενος από τον ελληνικό σύλλογο Πέρα Κλουμπ της Κωνσταντινούπολης, θα λάμβανε μισθό 4.000 δραχμών το μήνα.
Το όραμα των ιδρυτών του συλλόγου και το σύνολο της κοινότητας του Π.Α.Ο.Κ. για τη θέσπιση έδρας, έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια πραγματικότητα το 1928. Έτσι στις 12 Δεκεμβρίου του 1930 εγκαινιάστηκε η έδρα του Π.Α.Ο.Κ., το γήπεδο του Συντριβανίου. Ακολούθησε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη όπου ο Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε με σκορ 2–1. Το γήπεδο αυτό υπήρξε έδρα του Π.Α.Ο.Κ. ως το 1959. Σήμερα στη θέση του βρίσκεται η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας ήταν ο Γερμανός Ρούντολφ Γκάσνερ, ο οποίος υπηρέτησε τον Π.Α.Ο.Κ. την περίοδο 1931–32.

1936-1945 Οι πρώτες διακρίσεις

Ο Π.Α.Ο.Κ. συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα Ελλάδας την περίοδο 1935-36. Το 1937 ο Π.Α.Ο.Κ. κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο όταν και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατακτώντας τη 2η θέση. Το 1940 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Μακεδονίας - Θράκης. Το 1939 αναμετρήθηκε με την Α.Ε.Κ. στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, προηγήθηκε με γκολ του Ιωαννίδη όμως τελικά η Α.Ε.Κ. επικράτησε με σκορ 2-1. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος όπου έχασε σε διπλό τελικό από την Α.Ε.Κ. και κατέκτησε τη 2η θέση.
Κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940–41, ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε δύο ποδοσφαιριστές του που έπεσαν για την πατρίδα στα βουνά της Αλβανίας. Επρόκειτο για τον τερματοφύλακα της ομάδας Νίκο Σωτηριάδη (ο πρώτος παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. που χρίστηκε διεθνής αγωνιζόμενος το 1938 σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας), καθώς και τον αμυντικό Γιώργο Βατίκη.

1946–1959: Η κυριαρχία στη Θεσσαλονίκη

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, στις αρχές της δεκαετίας του '50, αρχίζουν να γράφονται οι χρυσές σελίδες της ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ.. Δημιουργούνται τα περίφημα «τσικό του Βίλλυ», του Αυστριακού προπονητή Βίλχελμ Σβέτσιγκ, από τα οποία ξεπήδησαν μεγάλα ονόματα που άφησαν εποχή (Συμεωνίδης, Γιαννέλος, Μαργαρίτης, Χαβανίδης κλπ.).
Το 1948 ο Π.Α.Ο.Κ. κατακτά το Πρωτάθλημα Μακεδονίας και στη συνέχεια συμμετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όπου κατετάγη 3ος. Το 1950 αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πρωταθλητής Μακεδονίας. Το 1951 συμμετείχε για δεύτερη φορά σε τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ηττήθηκε όμως από τον Ολυμπιακό.
Το καλοκαίρι του 1952 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στο γήπεδο του Συντριβανίου ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και στον Πανιώνιο, εγκαινιάζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τους προβολείς που είχαν τοποθετηθεί στο γήπεδο. Ήταν το δεύτερο γήπεδο της Ελλάδας μετά από αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που απέκτησε ηλεκτροφωτισμό.
Το 1953 σηματοδότησε την έναρξη της χρυσής εποχής του Π.Α.Ο.Κ.. Κατά τη διάρκεια των μεταγραφών του καλοκαιριού στην ομάδα ήρθαν οι Κουϊρουκίδης, Πετρίδης, Πρόγιος, Γερούδης, Κεμανίδης, Χασιώτης και Αγγελίδης. Η απόκτηση του Λάμπη Κουϊρουκίδη από την Δόξα Δράμας αποτελεί την μεγάλη κίνηση για τη διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ.. Μαζί με τους Λευτέρη Παπαδάκη και Χριστόφορο Γιεντζή θα δημιουργηθεί η ξακουστή επιθετική τριπλέτα και η τριετία 1953 – 1956 αποτελεί την πρώτη χρυσή εποχή του συλλόγου.
Για τέσσερις συνεχόμενες περιόδους (1954, 1955, 1956, 1957) ο Π.Α.Ο.Κ. κατέκτησε το πρωτάθλημα Μακεδονίας και συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με το Χριστόφορο Γιεντζή να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ την περίοδο 1953-54 και το Λάμπη Κουϊρουκίδη την περίοδο 1955-56. Το 1955 ο Π.Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε για 3η φορά σε τελικό κυπέλλου και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

1959–1969: Το γήπεδο της Τούμπας και ο Κούδας

To γήπεδο της Τούμπας.
Το 1959 ο Π.Α.Ο.Κ. γυρίζει σελίδα στην ιστορία του, καθώς αποκτά νέα έδρα, το γήπεδο της Τούμπας. Ήδη από το 1958 είχε ενταχθεί στα εφηβικά τμήματα του συλλόγου ο Γιώργος Κούδας παίκτης που αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μορφές της ομάδας. Η μετακίνησή του το 1966 στον Ολυμπιακό δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες έριδες του ελληνικού αθλητισμού με συνέπεια ο αθλητής να μείνει εκτός αγώνων για δυο χρόνια και να επιστρέψει στον Π.Α.Ο.Κ. την περίοδο που έμπαιναν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας πολύ ισχυρής ομάδας στα τέλη της δεκαετίας. Ο σύλλογος προχώρησε σε μεταγραφές σπουδαίων νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ο Σταύρος Σαράφης, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 136 γκολ, αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Επανωμής το καλοκαίρι του 1968. Τον επόμενο χρόνο εντάσσονται στο δυναμικό του Π.Α.Ο.Κ. και οι Τερζανίδης, Παρίδης, Ασλανίδης και η μεγάλη ομάδα άρχισε να δημιουργείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλο το οικοδόμημα του Π.Α.Ο.Κ. βασίστηκε σε Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες ποδοσφαιριστές. Ο Π.Α.Ο.Κ. αποτέλεσε τη μοναδική ελληνική ομάδα που αρνήθηκε να εντάξει στο δυναμικό της ελληνοποιημένους ποδοσφαιριστές (μέχρι την εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαν μονάχα οι Έλληνες αθλητές και πολλές ομάδες προχώρησαν σε ελληνοποιήσεις ξένων ποδοσφαιριστών), που αντιστάθηκε στο διαρκές σκάνδαλο, μάλιστα επί δικτατορίας και είχε καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.[1]

1970–1974: Τα δυο πρώτα Κύπελλα Ελλάδας

Με το σύνολο που έχτισε ο Π.Α.Ο.Κ., κατάφερε να χτυπήσει τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Αθήνας και κατέκτησε δύο κύπελλα το 1972 και το 1974 και ένα πρωτάθλημα το 1976, ενώ θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμα περισσότερα τρόπαια, αν οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές. Εξάλλου από το 1970 μέχρι και το 1974 ο Δικέφαλος αγωνίστηκε σε πέντε συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου Ελλάδας. Καθοριστική για την εκτίναξη προς στις επιτυχίες υπήρξε η άφιξη του Άγγλου προπονητή Λες Σάνον το 1971.
Το 1972 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Π.Α.Ο.Κ. επικράτησε με 2-1 επί του Παναθηναϊκού και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο με το Γιώργο Κούδα να σημειώνει και τα 2 γκολ. Το 1973 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας μένοντας για 2 βαθμούς μακρυά από την κορυφή. Ήταν η καλύτερη επίδοση της ομάδας από τη θέσπιση της Α' Εθνικής. Το 1974 κατέκτησε για δεύτερη φορά το Κύπελλο Ελλάδας όταν επικράτησε με σκορ 4-3 στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού. Οι Παρίδης και Ασλανίδης σημείωσαν τα τέρματα της κανονικής διάρκειας του αγώνα και το τρόπαιο κατακτήθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Αποστολίδη.
Το 1974 ο Π.Α.Ο.Κ. προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Επικράτησε επί της Λέγκια Βαρσοβίας και στη συνέχεια επί της Λυών την οποία κέρδισε με 4-0 στον πρώτο αγώνα. Αποκλείστηκε από τη Μίλαν καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δε στάθηκε αρκετό για την πρόκριση.

1975-1979 Το πρώτο Πρωτάθλημα Ελλάδας

Ο Σάνον θα αποχωρήσει από την ομάδα στις 11 Οκτωβρίου 1974 και δύο μήνες αργότερα θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Ούγγρος Γκιούλα Λόραντ, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο Π.Α.Ο.Κ. κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1976 με 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα (60–17 τέρματα). Οι Κούδας, Γκουερίνο και Σαράφης ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με τους Φούρτουλα, Γούναρη, Ιωσηφίδη, Αναστασιάδη, Τερζανίδη να είναι μέσα στους κορυφαίους της ομάδας.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 1975 υπό την καθοδήγηση του Γκιούλα Λόραντ ο Π.Α.Ο.Κ. σημείωσε μια μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ με 1-0 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.[2] Το 1978 ο Π.Α.Ο.Κ. αναδείχθηκε 2ος στο πρωτάθλημα Ελλάδας αφήνοντας πίσω τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

1979-1985 Η δημιουργία της Π.Α.Ε. και το δεύτερο πρωτάθλημα

Στις 18 Ιουλίου 1979 ιδρύεται Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 37.100.000 δραχμές και πρώτο πρόεδρο και μεγαλομέτοχο τον Γιώργο Παντελάκη. Η πολύ καλή αγωνιστική πορεία συνεχίστηκε και τη δεκαετία του '80, με λίγες αποτυχημένες χρονιές. Και πάλι η ομάδα κατάφερε να φτάσει σε τρεις τελικούς κυπέλλου Ελλάδας χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο.
Στην Ευρώπη παρά τις αποτυχίες ο Π.Α.Ο.Κ. κατόρθωσε να έχει ορισμένες εμφανίσεις απέναντι σε καταξιωμένους συλλόγους. Το 1982 χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να αποκλειστεί από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Την επόμενη χρονιά ο Π.Α.Ο.Κ. στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέκλεισε τη Σοσό και παρά το ότι κατάφερε βγει νικητής από τη μια αναμέτρηση με τη Σεβίλλη δεν προκρίθηκε στη συνέχεια. Το 1984 νέοι παράγοντες στην Π.Α.Ε. εμπιστεύονται τις τύχες της ομάδας στον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ, ο οποίος δημιουργεί ένα αξιόμαχο σύνολο. Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετά από δυο συγκλονιστικές αναμετρήσεις η Μπάγερν επικράτησε με 9-8 στα πέναλτι για να προκριθεί επί του Π.Α.Ο.Κ.. Την ίδια χρονιά ο Π.Α.Ο.Κ. κατακτά το 1985 το δεύτερο Πρωτάθλημα Ελλάδας και το πρώτο επαγγελματικό με απολογισμό 19 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες (54–26 τέρματα).

1986-1996 Τα επεισόδια πληγή για το σύλλογο

Το 1989 ο Π.Α.Ο.Κ. αναμετρήθηκε με τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στον πρώτο αγώνα στην Ιταλία ο Π.Α.Ο.Κ. ηττήθηκε 1-0, όμως στον επαναληπτικό αγώνα προέκυψαν σοβαρά επεισόδια σε έναν αγώνα που τελικά έληξε ισόπαλος 1-1. Την επόμενη περίοδο χάθηκε μια ακόμα πρόκριση στα πέναλτι καθώς η Σεβίλλη πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με 4 εύστοχα πέναλτι έναντι 3 του Π.Α.Ο.Κ..
Η δεκαετία του '90 σημαδεύτηκε από την κόντρα του τότε προέδρου της ομάδας Θωμά Βουλινού με τους οργανωμένους φιλάθλους και θα οδηγήσει στις αρχές του 1996 στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού και διοικητικού καθεστώτος. Υπό τις οδηγίες του Ολλανδού προπονητή Άρι Χάαν ο Π.Α.Ο.Κ. την περίοδο 1994–95 τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος και εξέτισε την ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ το 1992 για τα επεισόδια στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

1996-2007 Ο θρίαμβος του Χάιμπουρι και τα δυο Κύπελλα Ελλάδας

Η απόκτηση από την Ξάνθη του Ζήση Βρύζα το καλοκαίρι του 1996 και οι μεταγραφές του Κώστα Φραντζέσκου από τον Ο.Φ.Η. και του Σπύρου Μαραγκού από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 1997 άλλαξαν τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας και με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί δύο εξαιρετικές σεζόν (1996–97, 1997–98), όπου θα εξασφαλίσει εύκολα την συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Το 1997 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ οι αναμετρήσεις με την Άρσεναλ αποτέλεσαν ορόσημο στην ιστορία του Π.Α.Ο.Κ.. Στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη με 1-0 με γκολ του Φρατζέσκου από κάθετη πάσα του Ζαφειρίου ο Π.Α.Ο.Κ. απέκτησε το πλεονέκτημα. Στον επαναληπτικό ο Ζήσης Βρύζας ισοφάρισε σε 1-1 λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και έδωσε την πρόκριση στον Π.Α.Ο.Κ.. Τα λάθη εναντίον της Ατλέτικο στον τρίτο γύρο στοίχησαν την πρόκριση στον Π.Α.Ο.Κ..
Από το 2000 αξιόλογοι ποδοσφαιριστές μεταγράφηκαν στον Π.Α.Ο.Κ. όπως οι Γεωργιάδης, Π. Κωνσταντινίδης, Β. Μπορμπόκης, Βενετίδης, Οκκάς, Εγκωμίτης, Φρούσος, Ναλιτζής, Βαλένσια, Καμπς. Το 2000 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Π.Α.Ο.Κ. με κορυφαίο τον Πατρίσιο Καμπς ο οποίος σημείωσε 2 γκολ, επικράτησε με 3-0 επί της πρωτοπόρου του καμπιονάτο Ουντινέζε η οποία είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 1-0.
Στη συνέχεια ο Π.Α.Ο.Κ. κατέκτησε το Κύπελλο το 2001 επί των Ολυμπιακού επικρατώντας με σκορ 4-2 στον τελικό που διεξήχθη στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα ακόμη Κύπελλο Ελλάδας κατακτήθηκε το 2003 όταν ο Π.Α.Ο.Κ. επικράτησε στον τελικό επί του Άρη με 1-0.
Το 2005 ο Π.Α.Ο.Κ. χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αναμέτρηση όμως με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ χρησιμοποιήθηκε αντικανονικά ο Λιάσος Λουκά με συνέπεια η ΦΙΦΑ να επέμβει και να κατακυρώσει το πρώτο παιχνίδι υπέρ της Μακάμπι με 3-0 άνευ αγώνα.[3]

2007-

Το καλοκαίρι του 2007 ο Θοδωρής Ζαγοράκης που μόλις έχει εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση, αποφασίζει να αναλάβει την προεδρία της Π.Α.Ε. σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την ομάδα μακριά από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει. Μία από τις πρώτες προτεραιότητές του υπήρξε η κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου της ομάδας στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος.Κατά την αγωνιστική περίοδο 2007/2008 τερμάτισε 9ος με 39 βαθμούς, σε μια κάκιστη χρονιά.
Την επόμενη περίοδο ο Π.Α.Ο.Κ. απέκτησε ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όπως οι Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Κοντρέρας οι οποίοι μαζί με τους Βιερίνια,Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Βλάντιμιρ Ίβιτς και Κώστας Χαλκιάς οδήγησαν την ομάδα από την 9η θέση της προηγούμενης χρονιάς στη 2η θέση του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο. Το 2010 ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε το πρωτάθλημα στην προ-τελευταία αγωνιστική τερματίζοντας στη 2η θέση. Ακολούθησε η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της super legue και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνίστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στη διαφορά τερμάτων πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Π.Α.Ο.Κ. την περίοδο 2012-2013 στη Σούπερ Λιγκ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση από τα πλει-οφ νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-2. Στα προκριματικά του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14 αντιμετώπισε τη Μέταλιστ Χάρκιβ στην Τούμπα (0-2). Ο Π.Α.Ο.Κ. ήρθε ισόπαλος 1-1 στο Στάδιο Μεταλίστ ωστόσο προκρίθηκε λόγω της τιμωρίας της Μέταλιστ Χάρκιβ από την ΟΥΕΦΑ (εμπλοκή σε στημένους αγώνες). Στη συνέχεια αγωνίστηκε με την ομάδα της Σάλκε με τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα να λήγει 1-1. Στον επαναληπτικό ο Π.Α.Ο.Κ. (στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα) ηττήθηκε με 2-3 με τα γκολ των Αθανασιάδη έπειτα από ασίστ του Κίτσιου και του Κατσουράνη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Στοχ.

Τίτλοι - Διακρίσεις

Ανά περίοδο

Περίοδος Πρωτάθλημα Κύπελλο Πρωτάθλημα ΕΠΣ/
Ευρώπη
Προπονητής Σύνθεση
1926-27 Δεν διεξήχθη Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Β΄Κατηγορία
Ανδρεάδης Ανδρεάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχου, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης, Χρηστίδης, Χ.Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης
1927-28 Δεν συμμετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Ανδρεάδης Μαλαξόπουλος
1928-29 Δεν διεξήχθη Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Ανδρεάδης Ετιέν, Τσολακίδης, Μακαρονόπουλος
1929-30 Δεν συμμετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Ανδρεάδης Ετιέν
1930-31 5η θέση Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Ανδρεάδης Ετιέν, Πάγκαλος, Πυλόρωφ, Παζάρογλου
1931-32 7η θέση Ημιτελικός Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Δεν συμμετείχε
Γκάνσερ Ετιέν, Σέβτσικ
1932-33 Δεν συμμετείχε Φάση των 16 Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Δε διεξήχθη
Αρμάρης Σωτηριάδης, Ετιέν
1933-34 2ος Βορείου Ομίλου Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Σανκιώνης Σωτηριάδης, Ετιέν
1934-35 Δεν Ολοκληρώθηκε Δεν διεξήχθη Δεν διεξήχθη
Σωτηριάδης
1935-36 7η θέση Δεν διεξήχθη Δεν διεξήχθη
Σωτηριάδης
1936-37 2η θέση Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής

Σωτηριάδης, Μποστατζόγλου, Κοντόπουλος, Ιωαννίδης, Αποστόλου, Καλογιάννης, Βαφειάδης, Κοσμίδης, Πανίδης, Αλ.Αναστασιάδης, Μοσχίδης, Βασιλειάδης
1937-38 Δεν συμμετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση

Σωτηριάδης
1938-39 3ος Βορείου Ομίλου Φιναλίστ Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση

Σωτηριάδης, Βατίκης, Γούλιος, Κοντόπουλος, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Γλάρος, Κρίτας, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Κουκουλάς, Αρβανίτης
1939-40 2η θέση Προημιτελικός Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση

Σωτηριάδης, Αρβανίτης
1945-46 Δεν συμμετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Παπαδόπουλος Αρβανίτης, Μάρκοβιτς
1946-47 Δεν συμμετείχε Φάση των 16 Πρωτάθλημα Μακεδονίας
5η θέση
Αρμάρης Μάρκοβιτς
1947-48 3η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Αυελάκης Μάρκοβιτς, Μουρατίδης
1948-49 Δεν συμμετείχε Ημιτελικός Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Δεληγιώργης Μάρκοβιτς, Μουρατίδης
1949-50 Δεν διεξήχθη Προημιτελικός Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Πάγκαλος Μάρκοβιτς, Μουρατίδης, Χατζηαντωνίου, Βασιλειάδης, Πατάκας, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κουντής, Ψωμάς, Αρβανίτης
1950-51 Δεν συμμετείχε Φιναλίστ Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Σέβτσικ Λύκαρης, Πατάκας, Γκολέμης, Αρβανίτης, Γκόγκος, Ψωμάς, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Εμμανουηλίδης, Μάρκοβιτς
1951-52 Δεν διεξήχθη Φάση των 16 Πρωτάθλημα Μακεδονίας
?
Σέβτσικ
1952-53 Δεν συμμετείχε ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Σέβτσικ
Πάγκαλος

1953-54 4η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Πάγκαλος Συμεωνίδης, Κουιρουκίδης, Δουκάκης, Μπογδάνου, Καλογιάννης, Λύμπος, Κεμανίδης, Παπαδάκης, Τσίντογλου, Κιουρτζής, Χουρβουλιάδης, Κουτουξίδης, Χασιώτης
1954-55 4η θέση Φιναλίστ Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Πάγκαλος Πρόγιος, Κεμανίδης, Γερούδης, Καλογιάννης, Χασιώτης, Δουκάκης, Τσίντογλoυ, Καραφουλίδης, Γεντζής, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Συμεωνίδης
1955-56 4η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Χόφμαν Συμεωνίδης
1956-57 4η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Πόλτι
Βικελίδης
Πφέφρερ
Συμεωνίδης
1957-58 8η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Ζώγας Συμεωνίδης, Προγιός, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Χασιώτης, Κωστής, Πετρίδης, Τσίντογλου, Γιαννέλος, Κατηκαρίδης
1958-59 8η θέση Προημιτελικός Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Μινάρδος Συμεωνίδης
1959-60 7η θέση ? Δεν συμμετείχε Μιχαΐλοβιτς Συμεωνίδης
1960-61 10η θέση ? Δεν συμμετείχε Μιχαΐλοβιτς Συμεωνίδης
1961-62 6η θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Ντούρσμπεκτ Συμεωνίδης
1962-63 4η θέση Προημιτελικός Δεν συμμετείχε Ντούρσμπεκτ Συμεωνίδης, Χασιώτης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Ραπτόπουλος, Μιχαηλίδης, Κεμανίδης, Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης
1963-64 8η θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Μπαμπολτσάι Κούδας, Συμεωνίδης
1964-65 8η θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Μπαμπολτσάι Κούδας, Συμεωνίδης
1965-66 6η θέση Φάση των 32 Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων
Α' γύρος
Κος,
Παπαδάκης
Κούδας, Συμεωνίδης
1966-67 4η θέση Προκριματικός γύρος Δεν συμμετείχε Πάγκαλος Κούδας, Συμεωνίδης
1967-68 9η θέση Προημιτελικός Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων
Α' γύρος
Πάγκαλος,
Καλογιάννης,
Πάουελ
Κούδας, Σαράφης, Συμεωνίδης
1968-69 5η θέση Προημιτελικός Δεν συμμετείχε Γιανέφσκι Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Συμεωνίδης, Τερζανίδης
1969-70 5η θέση Φιναλίστ Δεν συμμετείχε Τσάκναντι Κούδας, Σαράφης, Τερζανίδης, Παρίδης, Φουντουκίδης, Χριστοδούλου, Πίρτσος, Παπαχριστούδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Κοντογιώργος, Δράμαλης, Λάζος
1970-71 9η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων
Α' γύρος
Χόρβατ,
Χασιώτης,
Σάνον
Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Χατζηιωάννου, Γούναρης, Π.Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Μαντζουράκης, Δημήτρης Σταυρίδης
1971-72 5η θέση Κυπελλούχος Δεν συμμετείχε Σάνον Χατζηιωάννου, Γούναρης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Σαράφης, Λάζος, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης, Αποστολίδης, Μαντζουράκης, Παράσχος
1972-73 2η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Σάνον Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Παναγής, Λάζος, Ασλανίδης, Μαντζουράκης, Μπέλλης, Παράσχος, Χατζηιωάννου, Βουζουνεράκης
1973-74 4η θέση Κυπελλούχος Κύπελλο Κυπελλούχων
Προημιτελικός
Σάνον Κούδας, Σαράφης, Τερζανίδης, A.Αναστασιάδης, Ασλανίδης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Γούναρης, Κερμανίδης, Παρίδης, Στέφας, Χατζηιωάννου, Παράσχος
1974-75 3η θέση Ημιτελικός Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Σάνον,
Πρόγιος,
Λόραντ
Κούδας, Γκουερίνο, Σαράφης, Τερζανίδης, Ντεκ, A.Αναστασιάδης, Ασλανίδης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Γούναρης, Κερμανίδης, Στέφας, Παρίδης
1975-76 Πρωταθλητής Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Λόραντ Φούρτουλα, Γκουερίνο, Πέλλιος, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, A.Αναστασιάδης, Κούδας, Φουντουκίδης, Σαράφης, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Ορφανός, Βούλγαρης, Παρίδης, Καπουσούζης, Μουρατίδης
1976-77 3η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Πρωταθλητριών
Φάση των 16
Στάνκοβιτς,
Μπίγκαμ
Κούδας, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Τερζανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο, Ορφανός, A.Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Παρίδης, Μηλίνης
1977-78 2η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων
Β΄ γύρος
Μπίγκαμ,
Καλογιάννης,
Πετρόπουλος
Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, A.Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Σαράφης, Ορφανός, Κούδας, Κωστίκος, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Παθιακάκης
1978-79 4η θέση Φάση των 16 Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Πίχατσεκ Κούδας, Γκουερίνο, Σαράφης, A.Αναστασιάδης, Αλαβάντας, Γούναρης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κωστίκος, Κερμανίδης, Φίλης
1979-80 5η θέση Ημιτελικός Δεν συμμετείχε Πίχατσεκ,
Λόραντ
Κούδας, Σαράφης, A.Αναστασιάδης, Αλαβάντας, Γούναρης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Κωστίκος, Βασιλάκος, Φίλης
1980-81 4η θέση Φιναλίστ Δεν συμμετείχε Λόραντ,
Φουντουκίδης
Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Σίγγας, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Τριανταφυλλίδης, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Κούδας, Βασιλάκος, Κωστίκος, Αλαβάντας, Χ.Δημόπουλος, A.Αναστασιάδης, Σαράφης, Φίλης
1981-82 3η θέση Ημιτελικός Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Χέερ Κούδας, Γκουερίνο, Χ.Δημόπουλος, Αλαβάντας, Γούναρης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Κωστίκος, Βασιλάκος, Σάλαμον, Παντέλης
1982-83 4η θέση Φιναλίστ Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Χέερ Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης, Τρίμχολντ, Γκουερίνο, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος, Βασιλάκος, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Παντέλης
1983-84 5η θέση Προημιτελικός Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Τσερνάι Κούδας, Χ.Δημόπουλος, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κωστίκος, Βασιλάκος, Παντέλης
1984-85 Πρωταθλητής Φιναλίστ Δεν συμμετείχε Σκότσικ Πάπριτσα, Σκαρτάδος, Χ.Δημόπουλος, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Βασιλάκος, Παντέλης, Σίγγας, Μπανιώτης, Τσουρέλας, Δαμανάκης, Κωστίκος, Αλεξανδρίδης, Ιωσηφίδης, Καρασαββίδης, Στεργιούδας, Ιορδανίδης, Μαυρομμάτης, Λιάκος, Μαλιούφας, Σπανοσωτηρόπουλος, Ψαρράς
1985-86 10η θέση Α΄ γύρος Κύπελλο Πρωταθλητριών
Α΄ γύρος
Σκότσικ,
Μπέλλης
Σκαρτάδος, Κωστίκος, Αλαβάντας, Καρασαββίδης, Βασιλάκος, Λιάκος, Σ.Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Παντέλης, Στεργιούδας, Γκιτσιούδης
1986-87 5η θέση Β' γύρος Δεν συμμετείχε Λίμπρεχτς Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Καρασαββίδης, Σερέτης, Βασιλάκος, Παπαϊωάννου, Σ.Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Παντέλης, Γκιτσιούδης
1987-88 3η θέση Β' γύρος Δεν συμμετείχε Λίμπρεχτς,
Μπέλλης
Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Καρασαββίδης, Παπαϊωάννου, Σερέτης, Λαγωνίδης, Σ.Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Νίκιτς, Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης
1988-89 8η θέση Προημιτελικός Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Ίσραελ,
Αλέφαντος,
Σαράφης
Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Λαγωνίδης, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης, Σ.Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Γιάνκος, Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης, Κιέτιλ
1989-90 3η θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Γιάκομπς Τολμπά, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Αναστασιάδης, Λαγωνίδης, Σ.Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης, Κιέτιλ
1990-91 4η θέση Ημιτελικός Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Γιάκομπς,
Τερζανίδης
Τολμπά, Χ.Χασάν, Ι.Χασάν, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Σ.Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Αναστασιάδης, Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης
1991-92 4η θέση Φιναλίστ Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Μπλάζεβιτς,
Γούναρης
Τολμπά, Γκάμπριτς, Οικονομίδης, Μπασμπανάς, Πλίτσης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Σ.Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Τ.Αναστασιάδης, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Καλογερόπουλος, Γκιτσιούδης, Λεοντιάδης
1992-93 5η θέση Β΄ γύρος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Πέτροβιτς,
Ζαλίκας,
Μπλαχίν
Τολμπά, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης, Δερμιτζάκης, Θ.Δημόπουλος, Σ.Μπορμπόκης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Καλογερόπουλος, Λεοντιάδης
1993-94 5η θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Μπλαχίν,
Σαράφης
Ζαγοράκης, Τολμπά, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης, Δερμιτζάκης, Καρασαββίδης, Σ.Μπορμπόκης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Παπουλίδης
1994-95 3η θέση Β' γύρος Δεν συμμετείχε Χάαν Ζαγοράκης, Αλεξίου, Ζουμπούλης, Αναστασιάδης, Λαγωνίδης, Δερμιτζάκης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Καρασαββίδης
1995-96 14η θέση Ημιτελικός Δεν συμμετείχε Χάαν,
Σαράφης,
Κοκότοβιτς,
Μπέλλης,
Μπένγκστον
Ζαγοράκης, Αλεξίου, Ζουμπούλης, Τσαλουχίδης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Αναστασιάδης, Νόλης
1996-97 4η θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Μπένγκστον,
Αρχοντίδης,
Αναστασιάδης
Ζαγοράκης, Βρύζας, Μαραγκός, Αλεξίου, Ζουμπούλης, Πουρλιοτόπουλος, Αναστασιάδης, Κατσούρης, Καφές, Νάστος
1997-98 4η θέση Ημιτελικός Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Αναστασιάδης Ζαγοράκης, Βρύζας, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Ζουμπούλης, Μαραγκός, Κατσούρης, Καφές, Κολομπούρδας
1998-99 4η θέση Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β' προκριματικός
Μπλαχίν,
Αναστασιάδης,
Χάαν
Βαλένσια, Βρύζας, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Κατσαμπής, Βοσκαρίδης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Κολομπούρδας, Κουλακιώτης, Κρισμάρεβιτς, Νάστος
1999-00 5η θέση Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β' γύρος
Χάαν,
Σαράφης,
Μπάγεβιτς
Βαλένσια, Βρύζας, Τετράντζε, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Ναλιτζής, Βενετίδης, Γ.Χ.Γεωργιάδης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Μαραγκός, Τσόβιτς, Φρούσος, Καραδήμος, Κατσαμπής, Βοσκαρίδης, Κολομπούρδας, Κουλακιώτης, Σαλπιγγίδης
2000-01 4η θέση Κυπελλούχος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Μπάγεβιτς Καμπς, Τετράντζε, Φραντζέσκος, Ναλιτζής, Τσόβιτς, Β.Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Αμπονσά, Κουλακιώτης, Ουντέζε, Γ.Χ.Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Εγκωμίτης, Οκκάς, Σπάσιτς, Καφές, Κωνσταντινίδης, Φρούσος, Καραδήμος, Βοσκαρίδης, Κολομπούρδας
2001-02 4η θέση Προημιτελικός Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Μπάγεβιτς Β.Μπορμπόκης, Οκκάς, Βενετίδης, Γ.Χ.Γεωργιάδης, Γιασουμή, Εγκωμίτης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Λουσιάνο, Φρούσος, Καραδήμος, Κατσαμπής, Βοσκαρίδης, Κουλακιώτης, Κουτσόπουλος
2002-03 4η θέση Κυπελλούχος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Αναστασιάδης Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Αμπονσά, Νάστος, Μάρκος, Φρούσος, Κούτσης, Χασιώτης, Γεωργιάδης, Κουκιέλκα, Οκκάς, Καφές, Γιασουμή, Σπάσιτς, Ατματζίδης, Καραδήμος, Σαλπιγγίδης, Βοσκαρίδης, Θεοδωρίδης, Κουτσόπουλος, Μακρής
2003-04 3η θέση Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β' γύρος
Αναστασιάδης Γιασουμή, Εγκωμίτης, Ατματζίδης, Μάρκος, Σαλπιγγίδης, Βόκολος, Καραδήμος, Μαλεζάς, Βοσκαρίδης, Θεοδωρίδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Λουκά, Μακρής
2004-05 5η θέση Β΄ γύρος Τσάμπιονς Λιγκ 3ος Προκριματικός,
Γιουρόπα Λιγκ Α΄ γύρος
Αναστασιάδης,
Φρίνγκερ,
Καραγεωργίου
Γιασουμή, Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης, Ατματζίδης, Μάρκος, Βόκολος, Ανδράλας, Μαλεζάς, Καραδήμος, Ζησόπουλος, Ζωγραφάκης, Θεοδωρίδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Λουκά, Χριστοδουλόπουλος
2005-06 6η θέση Γ' γύρος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β' γύρος
Καραγεωργίου,
Κωστίκος,
Ντουμιτρέσκου
Ζαγοράκης, Σαλπιγγίδης, Γιασουμή, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Ζωγραφάκης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος
2006-07 6η θέση Προημιτελικός Δεν συμμετείχε Ντουμιτρέσκου,
Βούκοτιτς,
Παράσχος
Ζαγοράκης, Γιασουμή, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Γ.Χ.Γεωργιάδης, Μπαλάφας, Τσίγκας, Μελίσσης, Χαραλαμπίδης, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος
2007-08 9η θέση Γ΄ γύρος Δεν συμμετείχε Παράσχος,
Σάντος
Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Γ.Χ.Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Γκάβρανσιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης, Μπαλάφας, Γλύκος
2008-09 4η θέση Προημιτελικός Δεν συμμετείχε Σάντος Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Αθανασιάδης, Ίβιτς, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Χαλκιάς, Μαλεζάς, Χούτος, Αναστασάκος, Μπαλάφας, Αραμπατζής, Δάρλας, Γλύκος
2009-10 2η θέση Προημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ
Play off
Σάντος Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς, Βιτόλο, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Τσιρίλο, Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Παπάζογλου
2010-11 3η θέση Ημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ
Β΄ γύρος
Μπερέτα,
Δερμιτζάκης,
Χάβος
Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Φιλομένο, Αθανασιάδης, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ, Ζουέλα, Χαλκιάς, Κάτσε, Κουτσιανικούλης, Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κριστιάνο, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου
2011-12 5η θέση Προημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ
Β΄ γύρος
Μπόλονι Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Ίβιτς, Λίνο, Έτο, Λαζάρ, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μαλεζάς, Νιμανί, Ρομπέρ, Σταφυλίδης, Γ.Κ.Γεωργιάδης, Μπαλάφας, Γιάννου, Κατσικάς
2012-13 2η θέση Ημιτελικός Γιουρόπα Λιγκ
Play off
Δώνης,
Γεωργιάδης
Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Κατσουράνης, Λίνο, Έτο, Καμαρά, Κουμαλό, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σταφυλίδης, Γ.Κ.Γεωργιάδης, Κάτσε, Βιβιάν, Κατσικάς, Χακόμπο, Τσουκαλάς

Η πορεία και οι ποδοσφαιριστές των δύο πρωταθλημάτων

1975–76 Εντός Εκτός
Παναθηναϊκός 3–1 0–0
Άρης 2–2 0–0
Παναιτωλικός 4–1 2–0
Απόλλων Αθ. 3–0 1–0
Πανσερραϊκός 1–0 1–0
Πιερικός 1–1 2–1
ΠΑΣ Γιάννινα 1–0 0–2
Καστοριά 3–0 2–2
Πανιώνιος 4–0 4–0
Παναχαϊκή 2–0 3–0
Ολυμπιακός 3–1 4–0
ΑΕΚ 1–0 0–0
Ηρακλής 2–2 3–1
Ατρόμητος 1–2 1–0
Εθνικός 1–0 4–0

Ν. – Ι. – Η. 21 – 7 – 2
Τέρματα 60–17
Εισιτήρια εντός 291.538
Μέσος όρος 19.436
Ρόστερ 1975–76 Συμμ. Γκολ
Μλάντεν Φούρτουλα 30
Νέτο Γκουερίνο 30 11
Φιλώτας Πέλλιος 30
Γιάννης Γούναρης 29
Κώστας Ιωσηφίδης 29
Κούλης Αποστολίδης 29 5
Παναγιώτης Κερμανίδης 28 5
Άγγελος Αναστασιάδης 28 9
Γιώργος Κούδας 26 14
Αρίσταρχος Φουντουκίδης 25
Σταύρος Σαράφης 24 11
Χρήστος Τερζανίδης 24 2
Αχιλλέας Ασλανίδης 12
Κώστας Ορφανός 8 1
Δημήτρης Βούλγαρης 5
Δημήτρης Παρίδης 1
Θέμης Καπουσούζης 1
Γιώργος Μουρατίδης 1

Προπονητής: Γκιούλα Λόραντ
1984–85 Εντός Εκτός
Απόλλων Αθ. 0–0 3–1
Άρης 2–0 0–3
Εθνικός 5–2 2–1
Ολυμπιακός 1–0 1–2
ΑΕΚ 1–1 2–2
Απόλλων Κ. 3–1 2–0
Λάρισα 4–1 2–1
Αιγάλεω 3–1 2–1
Ηρακλής 1–1 1–0
Παναχαϊκή 2–0 3–0
Πιερικός 2–1 1–1
Δόξα Δράμας 2–0 2–2
Ο.Φ.Η. 3–0 1–3
Πανιώνιος 1–0 0–0
Παναθηναϊκός 1–1 1–0

Ν. – Ι. – Η. 19 – 8 – 3
Τέρματα 54–26
Εισιτήρια εντός 338.760
Μέσος όρος 22.584
Ρόστερ 1984–85 Συμμ. Γκολ
Ράντε Πάπριτσα 30 6
Γιώργος Σκαρτάδος 29 11
Χρήστος Δημόπουλος 28 12
Ιβάν Γιούρισιτς 28
Νίκος Αλαβάντας 27 1
Βασίλης Βασιλάκος 25 1
Τάκης Παντέλης 24
Θωμάς Σίγγας 24 3
Χάρης Μπανιώτης 24 2
Απόστολος Τσουρέλας 24
Γιάννης Δαμανάκης 19 2
Γιώργος Κωστίκος 18 8
Κυριάκος Αλεξανδρίδης 18 2
Κώστας Ιωσηφίδης 17
Άρης Καρασαββίδης 17 4
Λάκης Στεργιούδας 8
Μιχάλης Ιορδανίδης 7
Σωτήρης Μαυρομμάτης 6
Νίκος Λιάκος 6 1
Κώστας Μαλιούφας 6
Μπ. Σπανοσωτηρόπουλος 4
Γιάννης Ψαρράς 2

Προπονητής: Βάλτερ Σκότσικ

Η πορεία προς την κατάκτηση των 4 κυπέλλων

Πατώντας παρακάτω την επιλογή εμφάνιση, εμφανίζεται η πορεία του Π.Α.Ο.Κ. προς την κατάκτηση των τεσσάρων Κυπέλλων Ελλάδας ξεχωριστά, καθώς και λεπτομέρειες από τον τελικό αγώνα της κάθε διοργάνωσης.
Εκτός από τις τέσσερις κατακτήσεις, ο Π.Α.Ο.Κ. συμμετείχε σε άλλους 12 τελικούς, τις χρονιές 1939, 1951, 1955, 1970, 1971, 1973, 1977, 1978, 1981, 1983, 1985 και 1992.

Η πορεία στο πρωτάθλημα

Πανελλήνια πρωταθλήματα

Ο Π.Α.Ο.Κ. μετείχε στις 12 από τις 23 τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων που διεξήχθησαν από το 1928 έως το 1959. Οι θέσεις που κατέκτησε:
Σαιζόν Θέση Σαιζόν Θέση Σαιζόν Θέση Σαιζόν Θέση
1930–31 5 1936–37
2
1953–54 4 1956–57 4
1931–32 7 1939–40
2
1954–55 4 1957–58 8
1935–36 7 1947–48
3
1955–56 4 1958–59 8

Α' εθνική

Σαιζόν Θέση Ν. - Ι. - Η. Τέρματα Βαθμοί Σαιζόν Θέση Ν. - Ι. - Η. Τέρματα Βαθμοί Σαιζόν Θέση Ν. - Ι. - Η. Τέρματα Βαθμοί
1959–60 7 10 - 9 - 11 32–32 59 1977–78
2
16 - 14 - 4 48–24 46 1995–96 14 10 - 11 - 13 42–46 38 (–3 β.)
1960–61 10 7 - 15 - 8 31–33 59 1978–79 4 18 - 9 - 7 73–23 45 1996–97 4 19 - 9 - 6 53–28 66
1961–62 6 12 - 6 - 12 32–43 60 1979–80 5 17 - 7 - 10 53–33 41 1997–98 4 21 - 7 - 6 74–41 70
1962–63 4 13 - 8 - 9 44–34 64 1980–81 4 15 - 12 - 7 52–31 42 1998–99 4 19 - 5 - 10 52–31 62
1963–64 8 10 - 7 - 13 22–30 56 (–1 β.) 1981–82
3
18 - 10 - 6 55–22 46 1999–00 5 15 - 10 - 9 64–44 55
1964–65 8 9 - 10 - 11 29–33 58 1982–83 4 18 - 6 - 10 49–28 42 2000–01 4 14 - 9 - 7 66–48 51
1965–66 6 10 - 9 - 11 43–49 59 1983–84 5 11 - 13 - 6 33–29 45 2001–02 4 14 - 6 - 6 55–45 48
1966–67 4 13 - 11 - 6 36–20 67 1984–85
1
19 - 8 - 3 54–26 46 2002–03 4 16 - 5 - 9 59–38 53
1967–68 9 13 - 7 - 14 45–40 67 1985–86 10 10 - 7 - 13 33–38 27 2003–04
3
18 - 6 - 6 47–27 60
1968–69 5 16 - 10 - 8 58–37 76 1986–87 5 13 - 9 - 8 39–23 29 (–6 β.) 2004–05 5 13 - 7 - 10 43–39 46
1969–70 5 12 - 17 - 5 52–25 75 1987–88
3
17 - 5 - 8 60–27 39 2005–06 6 13 - 7 - 10 44–31 46
1970–71 9 12 - 10 - 12 38–32 68 1988–89 8 11 - 10 - 9 34–30 32 2006–07 6 13 - 6 - 11 32–29 45
1971–72 5 18 - 10 - 6 53–27 80 1989–90
3
19 - 8 - 7 49–26 46 2007–08 9 10 - 5 - 15 29–35 35
1972–73
2
27 - 4 - 3 75–24 92 1990–91 4 16 - 9 - 9 56–39 38 (–3 β.) 2008–09 4 (2) 18 - 9 - 3 39–16 63
1973–74 4 16 - 11 - 7 62–32 43 1991–92 4 13 - 13 - 8 44–44 39 2009–10
2 (3)
19 - 5 - 6 41–16 62
1974–75
3
19 - 8 - 7 73–28 46 1992–93 5 17 - 6 - 11 52–38 57 2010–11
3 (4)
14 - 6 - 10 32–29 48
1975–76
1
21 - 7 - 2 60–17 49 1993–94 5 14 - 9 - 11 45–38 51 2011–12 5 (3) 14 - 8 - 8 32–26 50
1976–77
3
21 - 10 - 3 63–27 52 1994–95
3
20 - 5 - 9 55–29 65 2012–13
2 (2)
18 - 8 - 4 46 - 19 62
  • Το 1986–87 είχε τρεις ήττες χωρίς αγώνες, –6 βαθμούς και –3 θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.
  • Από το 2008–09 και μετά, σε παρένθεση αναφέρεται η θέση στην κανονική περίοδο.
  • Σύστημα βαθμολογίας: 1959–60 έως 1972–73: 3–2–1. 1973–74 έως 1991–92: 2–1–0. 1992–93 έως σήμερα: 3–1–0.
Θετικά ρεκόρ Επίδ. Σαιζόν Αρνητικά ρεκόρ Επίδ. Σαιζόν
Περισσότερες νίκες 27 1972–73 Λιγότερες νίκες 7 1960–61
Λιγότερες ήττες 2 1975–76 Περισσότερες ήττες 15 2007–08
Καλύτερη επίθεση 75 1972–73 Χειρότερη επίθεση 22 1963–64
Καλύτερη άμυνα 16 2008–09, 2009–10 Χειρότερη άμυνα 49 1965–66
Από τους υπόλοιπους τίτλους του ποδοσφαιρικού τμήματος, αξίζει να αναφερθούν:
Επίσης το 1973 η ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. βραβεύτηκε από τον Π.Σ.Α.Τ. ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς.

Οι αγώνες στα κύπελλα Ευρώπης

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει αγωνιστεί με αρκετά πολύ σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, ανάμεσά τους με τη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ και τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Κατάφερε να αποκλείσει ορισμένες πολύ ισχυρές ομάδες κατά την περίοδο που τις αντιμετώπισε, όπως τη Λέγκια Βαρσοβίας και τη Λυών για το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1973–74, για να αποκλειστεί στον προημιτελικό από την κάτοχο του τροπαίου Μίλαν και ακόμα τις Μαλίν, Άρσεναλ, Ουντινέζε, Γκρασχόπερς, Φενερμπαχτσέ, Τότεναμ κλπ.
Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε εξαιρετικά άτυχος, καθώς τέσσερις φορές αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από ομάδες όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Μπάγερν Μονάχου, η Σεβίλλη και η Μπενφίκα, ενώ έναν αποκλεισμό έχει υποστεί και από τον Άγιαξ με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει θετικό πρόσημο στις νίκες σε αγώνες Κυπέλλων Ευρώπης και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με θετικό πρόσημο στην Ευρώπη (εξαιρείται ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε έναν αριθμό μόλις τεσσάρων αγώνων και το μέγεθος δεν είναι συγκρίσιμο). Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η νίκη που πέτυχε εκτός έδρας επί της Λοκομοτίβ Τιφλίδας με σκορ 7–0 στις 16 Σεπτεμβρίου 1999, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση που πέτυχε ποτέ ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλοι οι αγώνες του αναλυτικά:
Σεζόν Κύπελλο Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
1965–66 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Austria.svg Βίνερ 2–1 0–6

1967–68 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Belgium (civil).svg Ρουαγιάλ Λιέγης 0–2 2–3

1970–71 Εκθέσεων Α' γύρος Flag of Romania (1965-1989).svg Ντιναμό Βουκουρεστίου 1–0 0–5

1972–73 Κυπελλούχων Α' γύρος Flag of Austria.svg Ραπίντ Βιέννης 2–2 (εκ. εδ.) 0–0

1973–74 Κυπελλούχων Α' γύρος Flag of Poland.svg Λέγκια Βαρσοβίας 1–0 1–1
Β' γύρος Flag of France.svg Λυών 4–0 3–3
Προημιτελικός Flag of Italy.svg Μίλαν 2–2 0–3

1974–75 Κυπελλούχων Α' γύρος Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Ερυθρός Αστέρας 1–0 0–2 (παρ.)

1975–76 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Spain (1945 - 1977).svg Μπαρτσελόνα 1–0 1–6

1976–77 Πρωταθλητριών Α' γύρος Flag of Cyprus.svg Ομόνοια Λευκωσίας 1–1 2–0
Β' γύρος Flag of Soviet Union 2-3.JPG Ντιναμό Κιέβου 0–2 0–4

1977–78 Κυπελλούχων Α' γύρος Flag of Poland.svg Ζαγκλέμπιε 2–0 2–0
Β' γύρος Flag of Denmark.svg Βέιλε 2–1 0–3

1978–79 Κυπελλούχων Α' γύρος Civil Ensign of Switzerland.svg Σερβέτ 2–0 0–4

1981–82 Κυπελλούχων Α' γύρος Flag of Germany.svg Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2–0 (4–5 πέν.) 0–2

1982–83 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of France.svg Σοσό 1–0 1–2 (παρ.-ε. ε.)
Β' γύρος Flag of Spain.svg Σεβίλλη 2–0 0–4

1983–84 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Bulgaria (1971-1990).svg Λοκομοτίβ Πλόβντιβ 3–1 2–1
Β' γύρος Flag of Germany.svg Μπάγερν Μονάχου 0–0 0–0 (8–9 πέν.)

1985–86 Πρωταθλητριών Α' γύρος Flag of Italy.svg Βερόνα 1–2 1–3

1988–89 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Italy.svg Νάπολι 1–1 0–1

1990–91 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Spain.svg Σεβίλλη 0–0 (3–4 πέν.) 0–0

1991–92 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Belgium (civil).svg Μαλίν 1–1 1–0
Β' γύρος Flag of Austria.svg Τιρόλ Ίνσμπρουκ 0–2 0–2

1992–93 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of France.svg Παρί Σεν Ζερμέν 0–3 (α.α.) 1 0–2

1997–98 ΟΥΕΦΑ Β' προκριματικός Flag of Slovakia.svg Σπάρτακ Τρνάβα 5–3 1–0
Α' γύρος Flag of England.svg Άρσεναλ 1–0 1–1
Β' γύρος Flag of Spain.svg Ατλέτικο Μαδρίτης 4–4 2–5

1998–99 ΟΥΕΦΑ Β' προκριματικός Flag of Scotland.svg Ρέιντζερς 0–0 0–2

1999–00 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Georgia (1990-2004).svg Λοκομοτίβ Τιφλίδας 2–0 7–0
Β' γύρος Flag of Portugal.svg Μπενφίκα 1–2 2–1 (1–4 πέν.)

2000–01 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Israel.svg Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 3–1 3–3
Β' γύρος Flag of Italy.svg Ουντινέζε 3–0 (παρ.) 0–1
Γ' γύρος Flag of the Netherlands.svg Αϊντχόφεν 0–1 0–3

2001–02 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Austria.svg Κέρντεν 4–0 0–0
Β' γύρος Flag of the Czech Republic.svg Πρίμπραμ 6–1 2–2
Γ' γύρος Flag of the Netherlands.svg Αϊντχόφεν 3–2 1–4

2002–03 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Portugal.svg Λεϊσόες 4–1 1–2
Β' γύρος Flag of Switzerland.svg Γκρασχόπερς 2–1 1–1
Γ' γύρος Flag of the Czech Republic.svg Σλάβια Πράγας 1–0 0–4

2003–04 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Norway.svg Λιν Όσλο 0–1 3–0
Β' γύρος Civil Ensign of Hungary.svg Ντέμπρετσεν 1–1 (εκ. εδ.) 0–0

2004–05 Champ. League Γ' προκριματικός Flag of Israel.svg Μακάμπι Τελ Αβίβ 0–3 (ά.α.) 2 0–1
ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of the Netherlands.svg Άλκμααρ 2–3 1–2

2005–06 ΟΥΕΦΑ Α' γύρος Flag of Ukraine.svg Μέταλουργκ Ντόνετσκ 1–1 2–2 (εκ. εδ.)
Β' γύρος
(7ος όμιλος)
Flag of Ukraine.svg Σαχτάρ Ντόνετσκ
0–1
Flag of Germany.svg Στουτγκάρδη 1–2
Flag of Romania.svg Ραπίντ Βουκουρεστίου
0–1
Flag of France.svg Ρεν 5–1

2009–10 Europa League Γ' προκριματικός Flag of Norway.svg Βαλερένγκα 0–1 2–1 (εκ. εδ.)
Play off Flag of the Netherlands.svg Χέρενφεν 1–1 (εκ. εδ.) 0–0

2010–11 Champ. League Γ' προκριματικός Flag of the Netherlands.svg Άγιαξ 3–3 (εκ. εδ.) 1–1
Europa League Play off Flag of Turkey.svg Φενέρμπαχτσε 1–0 1–1 (παρ.)
Α' γύρος
(4ος όμιλος)
Flag of Belgium (civil).svg Κλαμπ Μπριζ 1–1 1–1
Civil Ensign of Croatia.svg Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1–0 1–0
Flag of Spain.svg Βιγιαρεάλ 1–0 0–1
Β' γύρος Flag of Russia.svg ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0–1 1–1

2011–12 Europa League Γ' προκριματικός Flag of Norway.svg Βαλερένγκα 3–0 2–0
Play off Flag of Ukraine.svg Καρπάτι Λβιβ 2–0 1–1
Α' γύρος
(1ος όμιλος)
Flag of England.svg Τότεναμ 0–0 2−1
Flag of Russia.svg Ρούμπιν Καζάν 1–1 2–2
Ιρλανδία Σάμροκ Ρόβερς 2–1 3–1
Β' γύρος Flag of Italy.svg Ουντινέζε 0–3 0–0

2012–13 Europa League Γ' προκριματικός Flag of Israel.svg Μπνέι Γεχούντα 4–1 2–0
Play off Flag of Austria.svg Ραπίντ Βιέννης 2–1 0–3

1: Ο αγώνας διακόπηκε στο 51ο λεπτό (με σκορ 0-2) λόγω εκτεταμένων επεισοδίων οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. και με απόφαση της UEFA κατακυρώθηκε με σκορ 0-3 υπέρ της γαλλικής ομάδας
2: Ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 0-3 (αντί 1-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα) υπέρ της ισραηλινής ομάδας με απόφαση της UEFA, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ. Λιάσου Λουκά.
Διοργάνωση Συνολικά

Συμ. Αγ. Ν. Ι. Η. Τέρματα
Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League 4 10 1 3 6 9–20
Κύπελλο Κυπελλούχων 6 18 8 5 5 24–23
Κύπελλο Εκθέσεων / ΟΥΕΦΑ / Europa League 22 92 35 27 30 124–119
Σύνολο 32 120 44 35 41 157–162
Προκρίσεις: 24 (22 νοκ άουτ, 2 σε όμιλο) – Αποκλεισμοί: 31 (30 νοκ άουτ, 1 σε όμιλο)

Οι ευρωπαϊκοί αντίπαλοι ανά χώρα

Χώρα Αντίπαλος
Ισπανία 600px Catalano azulgrana.png Μπαρτσελόνα
Bianco con lati Rossi e Neri e scudo a strisce rosse.svg Σεβίλλη (2 φορές)
600px Bianco e Rosso a strisce con Triangolo Blu e Bianco con stelle Bianche.png Ατλέτικο Μαδρίτης
600px VCF su sfondo Giallo.png Βιγιαρεάλ
Ιταλία 600px Bianco e Rosso (Croce) e Rosso e Nero (Strisce).png Μίλαν
File-600px giallo blu verona.png Βερόνα
600px Azzurro con N cerchiata.png Νάπολι
600px Colori di Udine.png Ουντινέζε (2 φορές)
Ολλανδία 600px Bianco e Rosso bordato d'oro con iniziali Nere.png Αϊντχόφεν (2 φορές)
600px Bianco e Rosso diagonale con scritta AZ Nera.png Άλκμααρ
600px Colori di Frisia.png Χέρενφεν
600px Bianco Rosso e Bianco.png Άγιαξ
Γαλλία 600px Bianco e Rosso-Blu (Diagonale).png Λυών
600px Giallo e Blu2.png Σοσό
600px Blu scuro con fascia verticale bianco rossa.png Παρί Σεν Ζερμέν
600px Dogs on black and red.png Ρεν
Αυστρία 600px Bianco nero orizzontale.png Βίνερ
600px Bianco e Verde di Vienna.png Ραπίντ Βιέννης (2 φορές)
Τιρόλ Ίνσμπρουκ
Κέρντεν
Χώρα Αντίπαλος
Ουκρανία 600px Bianco con diagonale Blu e cerchio Giallo e Blu con D.png Ντιναμό Κιέβου
600px Blu Bianco e Giallo con M Metalurg.png Μέταλουργκ Ντόνετσκ
600px Arancione e Nero con Cerchio Arancione e pallone al centro.png Σαχτάρ Ντονέτσκ
Leo & green white vertical stripes.svg Καρπάτι Λβιβ
Γερμανία 600px Nero e Rosso (Strisce) con aquila di Francoforte.png Άιντραχτ Φρανκφ.
600px Bianco e Blu a scacchi bordati di Rosso.png Μπάγερν Μονάχου
600px Bianco Con Striscia Rossa e scudo giallo.png Στουτγκάρδη Σάλκε
Βέλγιο 600px Blu e Rosso (Strisce)2.png Ρουαγιάλ Λιέγης
600px Giallo e Rosso (Strisce).png Μαλίν
600px Club Brugge.png Κλαμπ Μπριζ
Ισραήλ 600px Giallo e Nero (Strisce).png Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
600px Bianco Blu Giallo con Stella.png Μακάμπι Τελ Αβίβ
600px bnei yahuda.jpg Μπνέι Γεχούντα
Νορβηγία 600px Blu con striscia Bianca Lyn.png Λιν Όσλο
600px Blu Bianco Rosso e Blu.png Βαλερένγκα (2 φορές)
Αγγλία 600px Arsenal con cannone.png Άρσεναλ
600px Bianco con gallo e palla Blu.png Τότεναμ
Πορτογαλία Rosso e Bianco con aquila.svg Μπενφίκα
600px Rosso e Bianco (strisce).png Λεϊσόες
Πολωνία 600px Diagonale Legia.png Λέγκια Βαρσοβίας
600px Rosso Verde e Bianco con pallone.png Ζαγκλέμπιε
Ρουμανία 600px Culori DinB LAN.svg Ντιναμό Βουκουρ.
600px Culori Rapid.png Ραπίντ Βουκουρ.
Χώρα Αντίπαλος
Ελβετία 600px Amaranto con S al centro.png Σερβέτ
600px Bianco GCZ.png Γκρασχόπερς
Τσεχία 600px Giallo e Rosso (Strisce) con Bordo Blu Scuro.png Πρίμπραμ
600px Rosso e Bianco con stella capovolta.png Σλάβια Πράγας
Ρωσία 600px blu e rosso con stella.png ΤΣΣΚΑ Μόσχας
600px rosso scuro con fascette bianca e verde.svg Ρούμπιν Καζάν
Γεωργία 600px Bianco e Rosso (Bordato).png Λοκομοτίβ Τιφλίδας
Σκωτία 600px Azzurro con cerchi e leone rosso.png Ρέιντζερς
Ιρλανδία 600px Bianca con bande Verdi e trifoglio.png Σάμροκ Ρόβερς
Δανία 600px Vejle.png Βέιλε
Ουγγαρία 600px Rosso e Bianco diagonale.png Ντέμπρετσεν
Σλοβακία 600px Ball on black and red.png Σπαρτάκ Τρνάβα
Σερβία 600px Bianco e Rosso diagonale con stella Rossa.png Ερυθρός Αστέρας
Κροατία Flag of GNK Dinamo Zagreb.svg Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Βουλγαρία 600px Bianco e Nero Plovdiv.png Λοκομοτίβ Πλόβντιβ
Κύπρος 600px Verde con trifoglio Verde su cerchio Bianco.png Ομόνοια Λευκωσίας
Τουρκία 600px Fenerbahce.png Φενέρμπαχτσε

Η ευρωπαϊκή κατάταξη

Παρακάτω αναφέρονται όλες οι θέσεις που είχε ο Π.Α.Ο.Κ. στην ειδική κατάταξη των συλλόγων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, από την πρώτη χρονιά που εμφανίστηκε στα Κύπελλα Ευρώπης, την περίοδο 1965–66. (Τα κριτήρια κατάταξης που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχουν μεταβληθεί αρκετές φορές μέσα στον χρόνο).
Η ψηλότερη θέση που έφτασε ποτέ ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν η 15η, την περίοδο 1977–78. Ήταν η καλύτερη κατάταξη που είχε πετύχει ελληνικός σύλλογος στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για πολλά χρόνια, μέχρι την περίοδο 1995–96, όταν και ο Παναθηναϊκός αναρριχήθηκε στην 11η θέση. Στον αντίποδα, για μία και μοναδική φορά (την περίοδο 1996–97) ο Π.Α.Ο.Κ. βγήκε εκτός λίστας της κατάταξης, εξ αιτίας της απουσίας του τα προηγούμενα χρόνια από τα Κύπελλα Ευρώπης, λόγω της ποινής αποκλεισμού που του επιβλήθηκε από την ΟΥΕΦΑ μετά τα επεισόδια στον αγώνα με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν. Σημείωση: Η περίοδος 2011–12 βρίσκεται σε εξέλιξη και η θέση της κατάταξης ενδέχεται να μεταβληθεί.
  1965–66      112
  1966–67 RedDownArrow.svg 125
  1967–68 RedDownArrow.svg 128
  1968–69 RedDownArrow.svg 139
  1969–70 RedDownArrow.svg 144
  1970–71 Disc Plain yellow dark.svg 144
  1971–72 RedDownArrow.svg 149
  1972–73 Green-Up-Arrow.svg  85
  1973–74 Green-Up-Arrow.svg  50
  1974–75 Green-Up-Arrow.svg  35
  1975–76 Green-Up-Arrow.svg  34
  1976–77 Green-Up-Arrow.svg  22
  1977–78 Green-Up-Arrow.svg  15
  1978–79 RedDownArrow.svg  19
  1979–80 RedDownArrow.svg  35
  1980–81 RedDownArrow.svg  61
  1981–82 Green-Up-Arrow.svg  52
  1982–83 RedDownArrow.svg  66
  1983–84 Green-Up-Arrow.svg  58
  1984–85 Green-Up-Arrow.svg  55
  1985–86 Green-Up-Arrow.svg  49
  1986–87 RedDownArrow.svg  75
  1987–88 RedDownArrow.svg 125
  1988–89 RedDownArrow.svg 204
  1989–90 Green-Up-Arrow.svg 201
  1990–91 Green-Up-Arrow.svg 114
  1991–92 Green-Up-Arrow.svg  85
  1992–93 Green-Up-Arrow.svg  81
  1993–94 RedDownArrow.svg 100
  1994–95 Disc Plain yellow dark.svg 100
  1995–96 RedDownArrow.svg 186
  1996–97 RedDownArrow.svg   
  1997–98 Green-Up-Arrow.svg 146
  1998–99 Green-Up-Arrow.svg 124
  1999–00 Green-Up-Arrow.svg  97
  2000–01 Green-Up-Arrow.svg  81
  2001–02 Green-Up-Arrow.svg  63
  2002–03 Green-Up-Arrow.svg  59
  2003–04 Green-Up-Arrow.svg  49
  2004–05 RedDownArrow.svg  61
  2005–06 RedDownArrow.svg  72
  2006–07 RedDownArrow.svg 105
  2007–08 RedDownArrow.svg 129
  2008–09 RedDownArrow.svg 149
  2009–10 Green-Up-Arrow.svg 143
  2010–11 Green-Up-Arrow.svg 109
  2011–12 Green-Up-Arrow.svg 72
  2012–13 Green-Up-Arrow.svg  69

Σημαντικοί πρώην ποδοσφαιριστές

Πολλοί ποδοσφαιριστές με σημαντική συνεισφορά τόσο στον Π.Α.Ο.Κ. όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα έχουν κατά καιρούς αγωνιστεί στην ομάδα. Ενδεικτικά αναφέρονται με αλφαβητική σειρά οι πιο αξιόλογοι από αυτούς που είχαν σημαντική συνεισφορά με την αγωνιστική τους παρουσία στον Π.Α.Ο.Κ., καθώς και επιλεκτικά ορισμένοι από τους πιο αξιόλογους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές και γκολ

Οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Τούμπας.

Ποδοσφαιριστής Συμμ.
1. Γιώργος Κούδας 504
2. Κώστας Ιωσηφίδης 397
3. Γιάννης Γούναρης 376
4. Σταύρος Σαράφης 358
5. Αρίσταρχος Φουντουκίδης 336

Ποδοσφαιριστής Γκολ
1. Σταύρος Σαράφης 136
2. Γιώργος Κούδας 134
3. Γιώργος Σκαρτάδος 84
4. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 80
5. Γιώργος Κωστίκος 78
Σημείωση: Οι αριθμοί των συμμετοχών και των γκολ αφορούν μόνο στο πρωτάθλημα Α' εθνικής και δεν προσμετρώνται οι αγώνες και τα γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας και στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. στην Εθνική Ελλάδας

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει αποτελέσει πηγή ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν κατά καιρούς σε όλες τις εθνικές ομάδες. Σε ότι αφορά στην εθνική ανδρών, συνολικά ως τώρα 58 εν ενεργεία παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. έχουν χριστεί διεθνείς, με πρώτο τον τερματοφύλακα Νίκο Σωτηριάδη στις 20 Φεβρουαρίου 1938 και τελευταίο τον μέσο Κώστα Κατσουράνη στις 6 Φεβρουαρίου 2013.
Στον πίνακα παρακάτω αναφέρονται οι 15 ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές ως παίκτες του Π.Α.Ο.Κ.. Επίσης αναφέρονται οι συνολικές τους συμμετοχές καθώς ορισμένοι εξ αυτών υπήρξαν ποδοσφαιριστές και άλλων ομάδων, καθώς επίσης και το ντεμπούτο τους στην Εθνική Ελλάδας ως παίκτες του Π.Α.Ο.Κ..
Ποδοσφαιριστής Ως παίκτης Π.Α.Ο.Κ. Συνολικά Πρώτη συμ. ως παίκτης Π.Α.Ο.Κ. Αγώνας Προπονητής
Κώστας Ιωσηφίδης 51 συμ. (2 γκολ) 51 συμ. (2 γκολ) 28/04/1974, Φιλικός Βραζιλία - Ελλάδα 0–0 Αλκέτας Παναγούλιας
Δημήτρης Σαλπιγγίδης 45 συμ. (10 γκολ) 72 συμ. (13 γκολ) 17/08/2005, Φιλικός Βέλγιο - Ελλάδα 2–0 Ότο Ρεχάγκελ
Θοδωρής Ζαγοράκης 45 συμ. (2 γκολ) 120 συμ. (3 γκολ) 07/09/1994, Προκρ. Euro 1996 Φερόες - Ελλάδα 1–5 Κώστας Πολυχρονίου
Γιώργος Κούδας 42 συμ. (4 γκολ) 43 συμ. (4 γκολ) 05/11/1967, Προκρ. Euro 1968 Αυστρία - Ελλάδα 1–1 Λάκης Πετρόπουλος
Γιώργος Χ. Γεωργιάδης 37 συμ. (8 γκολ) 61 συμ. (11 γκολ) 06/10/1999, Προκρ. Euro 2000 Ελλάδα - Αλβανία 2–0 Βασίλης Δανιήλ
Γιώργος Κωστίκος 34 συμ. (3 γκολ) 35 συμ. (3 γκολ) 21/03/1979, Φιλικός Ρουμανία - Ελλάδα 3–0 Αλκέτας Παναγούλιας
Σταύρος Σαράφης 32 συμ. (7 γκολ) 32 συμ. (7 γκολ) 19/07/1969, Φιλικός Αυστραλία - Ελλάδα 1–0 Νταν Γεωργιάδης
Νίκος Αλαβάντας 31 συμ. (0 γκολ) 31 συμ. (0 γκολ) 15/05/1983, Προκρ. Euro 1984 Ουγγαρία - Ελλάδα 2–3 Χρήστος Αρχοντίδης
Στέφανος Μπορμπόκης 29 συμ. (6 γκολ) 29 συμ. (6 γκολ) 17/02/1988, Φιλικός Ελλάδα - Β. Ιρλανδία 3–2 Μίλτος Παπαποστόλου
Γιώργος Σκαρτάδος 25 συμ. (3 γκολ) 26 συμ. (3 γκολ) 15/05/1983, Προκρ. Euro 1984 Ουγγαρία - Ελλάδα 2–3 Χρήστος Αρχοντίδης
Κώστας Φραντζέσκος 24 συμ. (5 γκολ) 38 συμ. (7 γκολ) 22/01/1997, Φιλικός Ισραήλ - Ελλάδα 1–1 Κώστας Πολυχρονίου
Γιάννης Δαμανάκης 24 συμ. (1 γκολ) 24 συμ. (1 γκολ) 26/10/1977, Βαλκανικό Κύπελλο Βουλγαρία - Ελλάδα 0–0 Αλκέτας Παναγούλιας
Γιώργος Τουρσουνίδης 22 συμ. (1 γκολ) 22 συμ. (1 γκολ) 31/05/1990, Φιλικός Ιταλία - Ελλάδα 0–0 Αντώνης Γεωργιάδης
Γιάννης Γούναρης 19 συμ. (0 γκολ) 27 συμ. (0 γκολ) 18/06/1971, Προκρ. Euro 1972 Ελλάδα - Μάλτα 2–0 Λάκης Πετρόπουλος
Παντελής Κωνσταντινίδης 19 συμ. (1 γκολ) 20 συμ. (1 γκολ) 03/02/1999, Φιλικός Ελλάδα - Φινλανδία 2–1 Άνχελ Ιoρντανέσκoυ
  • Η μοναδική συμμετοχή του Γιώργου Κούδα ως μη ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ., ήταν σε έναν προς τιμήν του αγώνα με αντίπαλο τη Γιουγκοσλαβία, όταν είχε ήδη κλείσει την καριέρα του και δεν είχε συμβόλαιο με καμία ομάδα.
  • Η μοναδική συμμετοχή του Γιώργου Κωστίκου ως μη ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ., ήταν ως ποδοσφαιριστής του Πιερικού, η οποία υπήρξε και η πρώτη του στην Εθνική Ελλάδας.
  • Η μοναδική συμμετοχή του Γιώργου Σκαρτάδου ως μη ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ., ήταν ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, η οποία υπήρξε και η τελευταία του στην Εθνική Ελλάδας.
  • Η μοναδική συμμετοχή του Παντελή Κωνσταντινίδη ως μη ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο.Κ., ήταν ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, η οποία υπήρξε και η τελευταία του στην Εθνική Ελλάδας.

Οι προπονητές του Π.Α.Ο.Κ.

Από την έναρξη της Α' εθνικής την περίοδο 1959–60, στον πίνακα αναφέρονται όλοι οι προπονητές της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ.. Πρώτος Έλληνας σε παρουσίες στον πάγκο της ομάδας είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης και πρώτος αλλοδαπός ο Άγγλος Λες Σάνον. Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα είναι ο μοναδικός που δεν βρέθηκε στον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ. σε κανέναν επίσημο αγώνα. Από την περίοδο 1959-2012, 63 προπονητές έχουν βρεθεί στον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ..
Από τα ονόματα που αναφέρονται παρακάτω, ορισμένοι υπήρξαν υπηρεσιακοί προπονητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί παλιοί ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. έχουν διατελέσει και προπονητές του.
1959–60 Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Ζάρκο Μιχαΐλοβιτς
1960–61 Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Ζάρκο Μιχαΐλοβιτς
1961–62 Flag of Austria.svg Καρλ Ντούρσμπεκτ
1962–63 Flag of Austria.svg Καρλ Ντούρσμπεκτ
1963–64 Civil Ensign of Hungary.svg Γκιόρ. Μπαμπολτσάι
1964–65 Civil Ensign of Hungary.svg Γκιόρ. Μπαμπολτσάι
1965–66 Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Μίλε Κος
Flag of Greece.svg Λευτέρης Παπαδάκης
1966–67 Flag of Greece.svg Νίκος Πάγκαλος
1967–68 Flag of Greece.svg Νίκος Πάγκαλος
Flag of Greece.svg Δημήτρ. Καλογιάννης
Flag of Wales.svg Άιβορ Πάουελ
1968–69 Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Γιάνκο Γιανέφσκι
1969–70 Civil Ensign of Hungary.svg Γένε Τσάκναντι
1970–71 Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Ιβάν Χόρβατ
Flag of Greece.svg Γιώργος Χασιώτης
Flag of England.svg Λες Σάνον
1971–72 Flag of England.svg Λες Σάνον
1972–73 Flag of England.svg Λες Σάνον
1973–74 Flag of England.svg Λες Σάνον
1974–75 Flag of England.svg Λες Σάνον
Flag of Greece.svg Απόστολος Πρόγιος
Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
1975–76 Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
1976–77 Civil ensign of SFR Yugoslavia.svg Μπράνκο Στάνκοβιτς
Flag of Northern Ireland.svg Μπίλι Μπίγκαμ
1977–78 Flag of Northern Ireland.svg Μπίλι Μπίγκαμ
Flag of Greece.svg Δημήτρ. Καλογιάννης
Flag of Greece.svg Λάκης Πετρόπουλος
1978–79 Flag of Poland.svg Έγκον Πίχατσεκ
1979–80 Flag of Poland.svg Έγκον Πίχατσεκ
Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
1980–81 Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
Flag of Greece.svg Αρίστ. Φουντουκίδης
1981–82 Flag of Germany.svg Χάιντζ Χέερ
1982–83 Flag of Germany.svg Χάιντζ Χέερ
1983–84 Civil Ensign of Hungary.svg Παλ Τσερνάι
1984–85 Flag of Austria.svg Βάλτερ Σκότσικ
1985–86 Flag of Austria.svg Βάλτερ Σκότσικ
Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης
1986–87 Flag of the Netherlands.svg Τάις Λίμπρεχτς
1987–88 Flag of the Netherlands.svg Τάις Λίμπρεχτς
Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης
1988–89 Flag of the Netherlands.svg Ρίνους Ίσραελ
Flag of Greece.svg Νίκος Αλέφαντος
Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
1989–90 Flag of the Netherlands.svg Ρομπ Γιάκομπς
1990–91 Flag of the Netherlands.svg Ρομπ Γιάκομπς
Flag of Greece.svg Χρήστος Τερζανίδης
1991–92 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς
Flag of Greece.svg Γιάννης Γούναρης
1992–93 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Λιούπκο Πέτροβιτς
Flag of Greece.svg Νίκος Ζαλίκας
Flag of Ukraine.svg Όλεγκ Μπλαχίν
1993–94 Flag of Ukraine.svg Όλεγκ Μπλαχίν
Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
1994–95 Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν
1995–96 Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν
Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
Flag of Serbia.svg Ντράγκαν Κοκότοβιτς
Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης
Flag of Sweden.svg Γκίντερ Μπένγκτσον
1996–97 Flag of Sweden.svg Γκίντερ Μπένγκτσον
Flag of Greece.svg Χρήστος Αρχοντίδης
Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
1997–98 Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
1998–99 Flag of Ukraine.svg Όλεγκ Μπλαχίν
Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν
1999–00 Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν
Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
2000–01 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
2001–02 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
2002–03 Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
2003–04 Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
2004–05 Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
Flag of Austria.svg Ρολφ Φρίνγκερ
Flag of Greece.svg Νίκος Καραγεωργίου
2005–06 Flag of Greece.svg Νίκος Καραγεωργίου
Flag of Greece.svg Γιώργος Κωστίκος
Flag of Romania.svg Ίλιε Ντουμιτρέσκου
2006–07 Flag of Romania.svg Ίλιε Ντουμιτρέσκου
Flag of Serbia.svg Μόμτσιλο Βούκοτιτς
Flag of Greece.svg Γιώργος Παράσχος
2007–08 Flag of Greece.svg Γιώργος Παράσχος
Flag of Portugal.svg Φερνάντο Σάντος
2008–09 Flag of Portugal.svg Φερνάντο Σάντος
2009–10 Flag of Portugal.svg Φερνάντο Σάντος
2010–11 Flag of Italy.svg Μάριο Μπερέτα
Flag of Greece.svg Παύλος Δερμιτζάκης
Flag of Greece.svg Μάκης Χάβος
2011–12 Flag of Romania.svg Λάζλο Μπόλονι
2012–13 Flag of Greece.svg Γιώργος Δώνης
Flag of Greece.svg Γιώργος Χ. Γεωργιάδης
2013–σήμερα Flag of the Netherlands.svg Χουμπ Στέφενς[4]

Οι πρόεδροι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Περίοδος Πρόεδρος
1979–1984 Γιώργος Παντελάκης
1984-1985 Πέτρος Καλαφάτης
1985-1988 Χάρης Σαββίδης
1988-1989 Γιάννης Δεδέογλου
1989-1990 Θωμάς Βουλινός
1990 Απόστολος Αλεξόπουλος
1990-1996 Θωμάς Βουλινός
1996 Γιώργος Καλύβας
1996-1998 Γιώργος Μπατατούδης
1998 Πέτρος Καλαφάτης
1998-2001 Γιώργος Μπατατούδης
2001-2003 Πέτρος Καλαφάτης
2003 Γιώργος Μπατατούδης
2003 Βασίλης Σεργιαννίδης
2003 Γιάννης Γούμενος
2003 Βασίλης Παγώνης
2004–2006 Γιάννης Γούμενος
2006-7 Νίκος Βεζυρτζής
2007-2009 Θοδωρής Ζαγοράκης
2009-2010 Ζήσης Βρύζας
2010-2012 Θοδωρής Ζαγοράκης
2012- Ζήσης Βρύζας

Ομάδα 2013-14

No.
Όνομα Θέση
1 Flag of Spain.svg Χακόμπο Τερματοφύλακας
2 Flag of Greece.svg Ιωάννης Σκόνδρας Αμυντικός
3 Flag of Greece.svg Γιώργος Τζαβέλλας Αμυντικός
4 Flag of Greece.svg Γιώργος Κατσικάς Αμυντικός
5 Flag of Uruguay.svg Πάμπλο Γκαρσία Μέσος
6 Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Τζιόλης Μέσος
7 Flag of Greece.svg Γιώργος Γεωργιάδης Μέσος
8 Flag of the Netherlands.svg Χέντβιχες Μαντούρο Μέσος
9 Flag of Serbia.svg Ζβόνιμιρ Βούκιτς Μέσος
10 Flag of Spain.svg Λούκας Πέρεθ Μέσος
11 Flag of Slovakia.svg Μίροσλαβ Στoχ Μέσος
13 Flag of Spain.svg Ινίγο Λόπεθ Αμυντικός
14 Flag of Greece.svg Δημήτρης Σαλπιγγίδης Αρχηγός ποδοσφαιρικής ομάδας Επιθετικός
15 Flag of Portugal.svg Μιγκέλ Βιτόρ Αμυντικός
16 Flag of Brazil.svg Λίνο Αμυντικός
20 Flag of Ireland.svg Λίαμ Λόρενς Μέσος

No.
Όνομα Θέση
21 Flag of Greece.svg Νίκος Σπυρόπουλος Αμυντικός
22 Flag of Greece.svg Δημήτρης Κωνσταντινίδης Αμυντικός
25 Flag of Romania.svg Κοστίν Λαζάρ Μέσος
27 Flag of Greece.svg Δημήτρης Πέλκας Μέσος
28 Flag of Greece.svg Κώστας Κατσουράνης Μέσος
33 Flag of Greece.svg Στέφανος Αθανασιάδης Επιθετικός
50 Flag of Greece.svg Αστέριος Γιακουμής Τερματοφύλακας
70 Flag of Greece.svg Στέλιος Κίτσιου Μέσος
71 Flag of Greece.svg Παναγιώτης Γλύκος Τερματοφύλακας
77 Flag of Greece.svg Σωτήρης Νίνης Μεσος
99 Flag of Liberia.svg Σεκού Ολίσε Μέσος

Βασική ενδεκάδα

Πηγές

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0.%CE%91.%CE%9F.%CE%9A._%28%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF_%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8E%CE%BD%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου