25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Μια ιστορία της ζωής μου

Το ραντεβού μας σήμερα στις 11 το πρωί, με έκανε άλλη μια φορά να δω με αισιοδοξία το αύριο. Όλη η θετική ενέργεια μπήκε σπίτι μου με μια αγκαλιά τριαντάφυλλα και ένα ζεστό χαμόγελο στο πρόσωπο του. Είναι ο νέος άνθρωπος που δεν παραιτήθηκε, που συνεχίζει να παλεύει με πίστη στο στόχο του και αγάπη στη ζωή. Μη έχοντας κάτι καταλληλότερο να πω, να ευχηθώ για τούτη τη χρονιά στους μαθητές μου αλλά και στους συναδέλφους μου, ξαναγράφω την ιστορία του (μας) έτσι όπως την έζησα και τη ζω: σα μάθημα για μένα και ευχή για κάθε έναν που δε λυγίζει μα ατσαλώνεται από τις όποιες αντίξοες συνθήκες σήμερα και πάντα.Στρίβει τσιγάρο και χαμογελά ,ζεστά όπως πάντα… με χείλη μισόκλειστα να συγκρατούν το φιλτράκι του, μου μιλάει …’’ρε φίλε, τα πράγματα δεν πάνε καλά ….κρίση βαθιά βλέπω μπροστά…ξέρεις; θα ξαναπάω σχολείο…θέλω να πάρω απολυτήριο λυκείου…θα με βοηθήσεις φίλε;’’ …καλό παιδί και ικανός τεχνίτης του ξύλου, χρόνια στο χώρο της οικοδομής, βλέπει την οικονομική κρίση να χτυπά την πόρτα του και να απειλεί το μέλλον του… κι αυτός αποφασίζει στα 27 του να πάει πάλι σχολείο…δουλειά το πρωί, σχολείο το απόγευμα, διάβασμα τη νύχτα …τα βράδια που ακόμα τον κρατούν τα πόδια του έρχεται να τον βοηθήσω στα Μαθηματικά ..’’’πωπω ρε φίλε…πέρασαν πολλά χρόνια …πολύ το κενό… θέλω να μάθω, να καταλάβω…δείξε μου!! ‘’ …πολλές φορές αποκαμωμένοι και οι δυο από τον κάματο της μέρας, δεν κάνουμε μάθημα…μιλάμε μόνο ..’’δε με νοιάζει να μαι φτωχός.. θέλω να μαι ευτυχισμένος… δε θέλω να μιζεριάσω μέσα σε όλο αυτό που στήθηκε γύρω μας και τό ‘πανε κρίση… έκανα κι εγώ λάθη ..μα δε θέλω να μείνω εκεί… θέλω να πάω παρακάτω…θέλω να κυνηγήσω τα όνειρο.. ‘’ . Του δείχνω τι ονομάζουμε ‘’όριο συνάρτησης στο Χο ‘’ και αυτός μου δείχνει πως δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη θέληση και στο πείσμα ..του μαθαίνω πώς τα στατιστικά δεδομένα οργανώνονται σε ‘’πίνακες σχετικών συχνοτήτων’’ για να μας δώσουν τη ‘’μέση τιμή’’ κι αυτός μου μαθαίνει, με την πράξη ζωής του, πως πάντα θα υπάρχουν οι ‘’ακραίες προς τα πάνω τιμές’’ που ταράζουν το μέσο όρο και δημιουργούν ‘ασυμμετρίες’ τόσο όμορφες, τόσο ξεχωριστές…. Τα μαθήματα ‘διαφορικού λογισμού’ και ‘στατιστικής’ που του κάνω είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα για έναν άνθρωπο που η στάση του είναι μάθημα ζωής για μένα …. Σήμερα, δυο χρόνια μετά, και ενώ η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, ο Δημήτρης ξεκινάει να ζήσει το όνειρο του… με απολυτήριο Εσπερινού Λυκείου πια και την ισχυρή θέληση να τελειώσει το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο στο οποίο εισάγεται με τη συμμετοχή και επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις …’’ θα τα καταφέρω φίλε…μέρα με τη μέρα θα παλεύω για αυτό που θέλω, γι αυτό που ονειρεύομαι ‘’..] 
( 27-8-2012 ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) Καλή επιτυχία σε κάθε στόχο με πίστη και θέληση, εύχομαι στους μαθητές μου.  Με δύναμη και αντοχή μα πάνω από όλα με αγάπη για το παιδί, καλή συνέχεια στο έργο τους (μας) εύχομαι στους συναδέλφους μου σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Vicky Sotiropoulou
 http://www.facebook.com/vicky.sotiropoulou.7/posts/490713814313745

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου