25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

14 σταγόνες σοφίας του Osho

* Αν είσαι εντελώς χωρίς νου, σκέτη καθαρή συνειδητότητα,
ο χρόνος σταματά τελείως, εξαφανίζεται, χωρίς να αφήσει πίσω του ίχνος.


* Ο άνθρωπος που είναι πραγματικά χωρίς εγώ δεν είναι καθόλου ταπεινός.
Δεν είναι ούτε υπεροπτικός ούτε ταπεινός΄ είναι απλώς ο εαυτός του.
 


* Η δυστυχία θρέφει το εγώ σου,
γι΄αυτό και βλέπεις τόσο πολλούς δυστυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο.
Το βασικό, το κεντρικό θέμα είναι το εγώ.


* Είσαι πλήθος, πολλά πράγματα.
Χρειάζεται απλώς να κοιτάξεις πιο προσεκτικά, πιο βαθειά,
και θα δεις πολλούς ανθρώπους μέσα σου.
Και όλοι πότε-πότε υποκρίνονται ότι είναι εσύ.


* Ο καθένας θέλει ελευθερία, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα λόγια, αλλά κανείς δεν είναι πραγματικα ελεύθερος. Και κανείς δεν θέλει να είναι πραγματικά ελεύθερος, γιατί η ελευθερία φέρνει υπευθυνότητα΄ δεν έρχεται μόνη.

* Και κατ΄εμένα η σοβαρότητα είναι αρρώστια΄ κι η αίσθηση τού χιούμορ σε κάνει πιο ανθρώπινο, πιο ταπεινό. Η αίσθηση τού χιούμορ, κατ΄εμένα,
είναι ένα από τα πιο ουσιώδη μέρη τής θρησκευτικότητας.
 


* Νιώσε εκστατικός που δεν υπάρχει τέλος στη ζωή, που όταν έχεις φτάσει σε μια κορυφή, ξαφνικά μια άλλη κορυφή αρχίζει να σου δίνει προκλήσεις, μια ψηλότερη κορυφή, πιο δύσκολο το ανέβασμα, πιο δύσκολη η προσέγγιση. Κι όταν θα έχεις φτάσει στην άλλη κορυφή, άλλη μια κορυφή΄ η μια κορυφή μετά την άλλη. Είναι τα αιώνια Ιμαλάϊα τής ζωής.

* Αν γνωρίσεις ότι έχουν αποτύχει τα πάντα, πρόκειται για την αρχή ενός καινούργιου ταξιδιού. Αν ξέρεις ότι ΄΄Ολα όσα έχω επιτύχει χάθηκαν΄΄ είναι η αρχή μιας νέας αναζήτησης κάποιου πράγματος που δεν μπορεί να χαθεί. Οταν απογοητευθεί κάποιος εντελώς από τον κόσμο και όλες του τις επιτυχίες, μόνο τότε γίνεται πνευματικός.

* Υπάρχει η αρχή τού νου και υπάρχει το τέλος του νου, υπάρχει η αρχή του εγώ και υπάρχει το τέλος του εγώ, αλλά δεν υπάρχει καμιά αρχή για σένα και κανένα τέλος για σένα. Και δεν υπάρχει αρχή για το μυστήριο τής ύπαρξης και κανένα τέλος για σένα. Είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία. Σε περιμένουν μυστήρια επί μυστηρίων, γι΄αυτό και υπάρχει ο ενθουσιασμός και η έκσταση.

 * Δημοκρατία:
Ορίζουν την δημοκρατία ως κυβέρνηση του λαού, για τον λαό, από τον λαό. Δεν είναι κανένα από αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ούτε από τον λαό, ούτε του λαού, ούτε για τον λαό.
 Οι άνθρωποι που κρατούσαν την εξουσία ανά τους αιώνες μπόρεσαν πάντοτε να πείθουν τον κόσμο πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό τους. Και ο κόσμος το έχει πιστέψει, επειδή είναι εκπαιδευμένος να πιστεύει.
 Πρόκειται για συνωμοσία ανάμεσα στη θρησκεία και το κράτος για να εκμεταλλευτούν την ανθρωπότητα.
 Η θρησκεία κάνει συνεχώς κηρύγματα περί πίστης και καταστρέφει την ευφυΐα των ανθρώπων να ερωτούν, τους κάνει καθυστερημένους. Και το κράτος τούς εκμεταλλεύεται συνεχώς με κάθε δυνατό τρόπο, εξακολουθώντας να διατηρεί την υποστήριξη των ανθρώπων, επειδή οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να πιστεύουν, όχι να ρωτούν. Κάθε είδους κυβέρνηση, μπορεί να είναι μοναρχία, μπορεί να είναι αριστοκρατία, μπορεί να είναι δημοκρατία, μπορεί να είναι κάθε είδους κυβέρνηση΄ αλλάζουν απλώς τα ονόματα, αλλά στο βάθος η πραγματικότητα παραμένει η ίδια.
 Osho, απόσπασμα από το: Beyond Psychology, κεφάλαιο 7

* Σε διδάσκω ξεκάθαρα μια ζωή χωρίς αρχές, μια ζωή με ευφυία που αλλάζει μαζί με κάθε αλλαγή γύρω σου. Δεν έχεις κάποια αρχή που δημιουργεί δυσκολία για την αλλαγή. Να είσαι εντελώς χωρίς αρχές και ακολούθησε απλώς τη ζωή, και δεν θα υπάρχει δυστυχία στη ζωή σου. 

* Αν ολόκληρη η ύπαρξη είναι ένα πράγμα, κι αν η ύπαρξη φροντίζει συνεχώς τα δέντρα, τα ζώα, τα βουνά, τους ωκεανούς, από το πιο μικρό χορτάρι
ως το πιο μεγάλο αστέρι, τότε θα σε φροντίσει κι εσένα.
Γιατί να είσαι κτητικός; Η κτητικότητα δείχνει ένα μόνο πράγμα, ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς την ύπαρξη. Χρειάζεται να κανονίσεις χωριστή ασφάλιση για τον εαυτό σου,
ασφάλεια για τον εαυτό σου΄ δεν μπορείς να εμπιστευτείς την ύπαρξη.
Η μη-κτητικότητα αποτελεί κατά βάση εμπιστοσύνη προς την ύπαρξη.
Δεν υπάρχει λόγος να κατέχουμε πράγματα, γιατί ήδη το όλον είναι δικό μας.


* Η πλειονότητα αποτελείται από κουτούς, εντελώς κουτούς. Προσοχή στην πλειονότητα. Αν ακολουθούν πάρα πολλοί άνθρωποι, αποτελεί αυτό απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.
Η αλήθεια επισυμβαίνει στα άτομα, όχι στα πλήθη.


* Οταν έχεις αδειάσει όλα τα περιεχόμενα, σκέψεις, επιθυμίες, αναμνήσεις, προβολές, ελπίδες, όταν έχουν φύγει όλα, βρίσκεις για πρώτη φορά τον εαυτό σου, γιατί δεν είσαι τίποτε άλλο εκτός από τον καθαρό εκείνο χώρο, τον παρθένο εκείνο χώρο μέσα σου.
Απαλλαγμένη από το βάρος των πραγμάτων, η δίχως περιεχόμενο συνειδητότητα εκείνη, είναι ακριβώς αυτό που είσαι! Οταν το δει κανείς αυτό, όταν το αντιληφθεί,είναι ελεύθερος. Είναι τότε κανείς ελευθερία, είναι χαρά, είναι μακαριότητα.
 


http://www.facebook.com/OshoGreece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου