25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑ ΛΑΟΣ


Από εκεί ξεκινήσανε όλα.
Δεν μάθαμε: να ακούμε, να μιλάμε, να ρωτάμε, να διαφωνούμε, να σεβόμαστε, να εκτιμάμε, να μοιραζόμαστε, να απαιτούμε, να διεκδικούμε, να αντιδράμε, να διαβάζουμε, να προβληματιζόμαστε, να εξετάζουμε, να βλέπουμε, να σκεφτόμαστε, να μελετάμε, να ήμαστε ελεύθεροι, ίσοι, αλληλέγγυοι, νόμιμοι, γιατί ήμαστε ξερόλες, αχάριστοι, σταρχιδιστές και ωχαδερφιστές.
Απλά ήμαστε Νεοέλληνες δηλαδή Φρεσκοέλληνες.
Πως αποκτούμε Παιδεία ?
Από τα παιδικά χρόνια.
Είναι απλό.
Αυτά που μας κάνανε οι γονείς μας, οι παππούδες, οι φίλοι και οι γνωστοί, οι πολιτικοί, και τόσοι άλλοι που μας γυροφέρνουν, σε ένα «υγιές» -γι’ αυτούς – εύθραυστο καλούπι, της παράδοσης, με τα στεγανά γεμάτα ήθη και έθιμα, χωρίς να βγάλουμε άχνα, φοβισμένοι-τρομοκρατημένοι.
Ακούω: « έτσι τα βρήκαμε».
Χωρίς να ρωτήσουμε, ποιοι μας τα επέβαλαν.
Τότε, γιατί δεν μένουμε ακόμα σε σπήλαια, και δεν κυνηγάμε με τα ακόντια την τροφή μας ?
Πως διορθώνεται η κατάσταση ?
Με λίγες, σοβαρές κινήσεις.
1)      Μη τα μεγαλώνεις με βία, αλλά μόνο με διάλογο.
2)      Αποκτούμε μόνοι μας παιδεία, διαβάζοντας, μελετώντας, εξωσχολικά βιβλία, φιλοσόφων, ιστορικών, ποιητών.
3)      Δεν σταμπάρουμε από μικρά τα παιδιά.  Σε θρησκεία ( με τη βάπτιση), σε κόμμα, σε οργάνωση, σε ομάδα, σε εκδήλωση.
4)      Δεν τα μεγαλώνουμε με ψέμα. Λέγοντας για Αη-Βασίληδες, χωρίς να γνωρίζουν ότι ΕΣΥ ματώνεις, και κάποια στιγμή που θασαι άνεργος, δεν θα ξέρεις τι να τα πεις, πωε θα δικαιολογηθείς. Πάλι με ψέμα ?
5)      Δεν τα μεταφέρεις τον ρατσισμό σου. Λέγοντας, αυτός είναι ο καλός παππούς, η κακή θεία, αυτός είναι ο Αλβανός γείτονας, αυτός είναι πρεζόνι, κ.α. Άστο να έχει άποψη και κρίση από μικρό.
6)      Δεν καπνίζεις και δεν βρίζεις ΠΟΤέ μπροστά του. Είναι ότι χειρότερο, να έχει τέτοια πρότυπο, και εικόνα, το μυαλουδάκι του.
7)      Μη του μεταφέρεις, απαιτείς, να κάνει ότι δεν έκανες εσύ μικρός ή είχες απωθημένο, δηλαδή να το στείλεις σε μπαλέτο, πιάνο, μπάσκετ, κ.α. χωρίς να το θέλει πραγματικά, και να το ζητάει μόνο του.
8)      Το παιδί, δεν είναι ζυμάρι, να το πλάσεις, και να το «βάλεις» στο φούρνο να ψηθεί, όπως εσύ γουστάρεις. Σίγουρα θα σου «καεί» στην εφηβεία και θα το «χάσεις» στα 18. Το θέμα είναι, η μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι να είναι σε λογικές δόσεις.
9)      Στα σχολεία, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, να χουν μικρή διαφορά ηλικίας, απ’ τον μαθητή. Δεν μπορούν να μεταφέρουν, να διδάξουν, τα παλιά μυαλά, που έχουν 50 χρόνια διαφορά, και έχουν, με τα μίση του εμφυλίου.
10)   Κατάργηση φροντιστηρίων, ιδιαιτέρα μαθήματα, και στα παιδιά να μοιραστούν λάπτοπ, σαν τα σύγχρονα κράτη.
11)   Όταν όλος ο πλανήτης, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Φιλοσοφίας, στη χώρα μας, που είχε δεκάδες φιλοσόφους, δεν γιορτάζεται !!
Προτιμάμε να δείχνουμε το θεοκρατικό μας κατσιασμένο προφίλ, με τη γιορτή των 3 Ιεραρχών !! Ήμαστε 100 χρόνια πίσω, και ζούμε με τα παραμυθάκια του κρυφού σχολειού.
12)   Δεν έχουμε Παιδεία και Υγεία. Τους δυό πυλώνες του σύγχρονου πολιτισμένου κράτους. Σκορπάμε τον μισό κρατικό προϋπολογισμό για στρατιωτικές δαπάνες.
SADEXIS AKIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου