25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Καύση νεκρού


Η διαδικασία της αποτέφρωσης


Η σημερινή διαδικασία της αποτέφρωσης νεκρού καθώς η έλλειψη ειδικών χώρων στην Ελλάδα υποχρεώνει τους συγγενείς των αποθανόντων που το επιθυμούσαν να καταφύγουν στο εξωτερικό.


Για να ακολουθηθεί η διαδικασία της καύσης η οικογένεια πρέπει να διαθέτει μια δήλωση του νεκρού ότι, όσο ζούσε, αυτή ήταν η επιθυμία του ή υπεύθυνη δήλωση των οικείων πρώτου βαθμού ότι αυτή ήταν η επιθυμία, πιστοποιητικό θανάτου, ταυτότητα και το (αν υπάρχει) διαβατήριο του αποθανόντος, ληξιαρχική Πράξη θανάτου και βεβαίωση του νοσοκομείου «ότι ο θάνατος δεν προήλθε με βίαιο τρόπο και δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον καμιά πιθανότητα της ιατροδικαστικής διερεύνησης των αιτιών του θανάτου του νεκρού».


Στη συνέχεια το αρμόδιο γραφείο τελετών προετοιμάζει την μετάφραση των παραπάνω εγγράφων στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών στην γλώσσα της χώρας που θα μεταφερθεί η σωρός, επικοινωνεί με το αποτεφρωτήριο για την ημερομηνία αποτέφρωσης, αναλαμβάνει να προετοιμάσει κατάλληλα την σωρό.
Αυτό σημαίνει πως το σώμα αφού ταριχευτεί θα τοποθετήσει μέσα σε φέρετρο το οποίο ασφαλίζεται μέσα σε ειδικό κιβώτιο με μεταλλική περιτύλιξη και στη συνέχεια μπαίνει σε κιβώτιο το οποίο δεν δείχνει πως είναι φέρετρο προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στους επιβάτες του μέσου μεταφοράς το οποίο θα το μεταφέρει στο εξωτερικό.


Επίσης, το γραφείο οργανώνει τη μεταφορά της σορού στο αεροδρόμιο και αφού η σωρός φτάσει στο αεροδρόμιο προορισμού, το αποτεφρωτήριο ή το γραφείο τελετών που φέρετε ως παραλήπτης στο εξωτερικό, παραλαμβάνει την σωρό την οποία μεταφέρει στο αποτεφρωτήριο.


Μετά την καύση η τέφρα τοποθετείται εντός ειδικής τεφροδόχου και αποστέλλεται στο ελληνικό γραφείο τελετών που με την σειρά του την παραδίδει στους συγγενείς, οι οποίοι μπορούν να την φυλάξουν, να την διασπείρουν ή να την τοποθετήσουν στο οστεοφυλάκιο του νεκροταφείου.


Το κόστος συνήθως ξεπερνά τα 800 ευρώ με συνηθέστερο ποσό τα 3.600 ευρώ.


Τι είναι όμως τα αποτεφρωτήρια;


Πρόκειται για υπερσύγχρονους κλίβανους οι οποίοι συνήθως λειτουργούν με αέριο ή πετρέλαιο, εντός των οποίων εισέρχεται η σωρός με το φέρετρο, αφού πρώτα έχουν αφαιρεθεί όλα τα μεταλλικά αντικείμενα τόσο από την σωρό όσο και από το φέρετρο.
Ο χρόνος που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της καύσης δεν
ξεπερνά τη 1 με 2 ώρες. Ανάλογα το σώμα.


Το συνολικό βάρος της εναπομείνασας τέφρας είναι περίπου 2 με 3 κιλά, προϊόν της καύσης της σωρού, η οποία είναι εντελώς καθαρή και ακίνδυνη ακόμα και εάν η σωρός έπασχε από τυχόν μολυσματικές ασθένειες μιάς και πραγματοποιείται κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.


Γιατί κάποιος να επιλέξει την καύση και όχι την ταφή;


Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή η αποτέφρωση κυρίως απαλλάσσει τις οικογένειες των νεκρών από το θλιβερό γεγονός της υποχρεωτικής εκταφής της σωρού στα 3 χρόνια, καθώς και από τα αρνητικά συναισθήματα που σου προκαλεί η μακάβρια θέα των οστών και σε πολλές περιπτώσεις η ατελής αποσύνθεση της. Επίσης, απαλλάσσει απ’ τα απαραίτητα τα έξοδα της κατασκευής και συντήρησης ενός τάφου ενώ δεν επιβαρύνει το περιβάλλον των νεκροταφείων τα περισσότερα των οποίων είναι, δυστυχώς, εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων κ.α.


«Έτσι παγκοσμίως τα ποσοστά των ανθρώπων που επιλέγουν την αποτέφρωση από την ταφή αυξάνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ποσοστά αποτέφρωσης, σε μερικά κράτη όπως: Αυστραλία 48%. Γερμανία 56%, Τσεχία 67%, Κίνα 37%, Δανία 68%, Μ. Βρετανία 67%, Ιαπωνία 97%, Ελβετία 61%, Σουηδία 63%, Ισπανία 21%, Ολλανδία 51%, Νέα Ζηλανδία 46%, Νορβηγία 57%, ΗΠΑ 21% κ.α.» σημειώνει η Επιτροπή.


Οι ελληνικές οικογένειες που ακολουθούν την καύση των νεκρών τους δεν ξεπερνούν τις 30-40 τον χρόνο ενώ οι ξένοι που ζουν στην χώρα υπολογίζονται γύρω στους 80-100.


Έρχεται σε σύγκρουση η αποτέφρωση με την παράδοση της Ελλάδας;


Σύμφωνα με την Επιτροπή η αποτέφρωση δεν συγκρούεται με την παράδοση της Ελλάδας καθώς «η μελέτη της ιστορίας αποδεικνύει ότι στην ελληνική αρχαιότητα απαντιούνται και οι δύο τρόποι, της ταφής και της αποτέφρωσης των νεκρών». Μάλιστα, υπάρχουν σχετικές αναφορές στην Ιλιάδα ενώ υπάρχουν και αρχαιολογικά ευρήματα με τεφροδόχους, ληκύθους και σκεύη.


Η ταφή γίνεται συνήθεια μετά την επιβολή του χριστιανισμού στον ελλαδικό χώρο όμως «η άποψη ότι ο νεκρός πρέπει να ενταφιάζεται δεν είναι δόγμα, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιου πρακτικής, είναι έθιμο».


Ποια είναι η Επιτροπή Υποστήριξης της Αποτέφρωσης


Η Επιτροπή δημιουργήθηκε το 1997 με σκοπό την προώθηση στην Βουλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει την δυνατότητα της δημιουργίας ενός κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα.
Από το 2000 η Επιτροπή είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποτέφρωσης I.C.F. και συμμετέχει σε όλα τα συνέδρια για την προώθηση της αποτέφρωσης στην Ελλάδα.


Όπως ενημερώνουν λόγω των σχέσεων με πολλά κέντρα αποτέφρωσης στο εξωτερικό υπάρχει η δυνατότητα της διευκόλυνσης των συγγενών και των γραφείων τελετών προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 97 65 582, Fax 210 77 17 632 ή στο site www.cremation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου