25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

László Bölöni: "Συγγραφέας μιας ιστορίας αγάπης"

Το ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ είχε έρθει ισόπαλος με 1-1 και ο Λάζλο Μπόλονι είχε αποβληθεί. Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι όμως ο ρουμάνος τεχνικός ξάφνιασε τους πάντες. 
Ανοιξε το ντοσιέ του και σήκωσε μια κάρτα με το όνομα μιας κοπέλας γραμμένο πάνω της: Eva Madaras. «Η ζωή έχει πολλά προβλήματα. Το να παίζεις ένα ντέρμπι δεν είναι πρόβλημα. Ξέρω μια κοπέλα από την πόλη μου που δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή» δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου και ευχαρίστησε το Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται και τους γιατρούς που την κουράρουν. Αυτή ήταν η αφορμή για τη συνάντηση με τον Λάζλο Μπόλονι. Τον προπονητή του ΠΑΟΚ, που σε γενικές γραμμές αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις πέρα από τις προγραμματισμένες μετά το τέλος κάθε αγώνα. Για τον σκοπό αυτόν όμως δεν μπορούσε να αρνηθεί.
Συναντηθήκαμε στο καφέ του ξενοδοχείου όπου μένει. «Εχετε δει την ταινία "Love Story" του 1970;» ήταν η ερώτηση-απάντηση του ρουμάνου προπονητή όταν ζητήσαμε διευκρινίσεις όσον αφορά τη συμπατριώτισσά του. «Η ιστορία της κοπέλας είναι ίδια με την ταινία, μόνον που ελπίζω ότι θα έχει διαφορετικό τέλος. Θέλω να έχει διαφορετικό τέλος, γιατί σε αντίθεση με την ταινία στην πραγματική ζωή οι Ελληνες βοήθησαν το κορίτσι και γιατί είναι μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης και αυτή», συμπληρώνει. Η ταινία του Αρθουρ Χίλερ ήταν υποψήφια για Οσκαρ το 1970 και αναφερόταν στον έρωτα ενός πλούσιου νέου και μιας φτωχής κοπέλας, η οποία στην εξέλιξη της ιστορίας προσβλήθηκε από λευχαιμία και πέθανε. Στο τέλος της ταινίας, ο νέος συναντώντας τον άκαρδο πατέρα του και ενώ έχει πεθάνει η κοπέλα, του απαντά στη συγγνώμη που του ζητάει, λέγοντας: «Αγάπη σημαίνει να μη χρειάζεται να ζητήσεις συγγνώμη για κάτι». Ετσι και ο Λάζλο Μπόλονι δεν θέλει να πει συγγνώμη όταν το σενάριο της περιπέτειας της Εύας θα φτάσει στο τέλος του.
Ο ρουμάνος τεχνικός έμαθε για τη συμπατριώτισσά του από σύμπτωση. «Γράφω ένα βιβλίο για τη ζωή που ζούσαμε στη Ρουμανία πριν από την επανάσταση» λέει ο Λάζλο Μπόλονι και συμπληρώνει: «Ετσι τηλεφώνησα σε έναν δημοσιογράφο στην πόλη μου για να ζητήσω κάποιες πληροφορίες. Τότε με ρώτησε αν γνώριζα την Εύα και το πρόβλημά της. Μου είπε όλη την ιστορία και για τις προσπάθειες που κάνουν οι φίλοι της στην Τρανσυλβανία για να τη βοηθήσουν. Είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης. Η Εύα σπούδαζε στο πανεπιστήμιο στην πόλη μου δημοσιογραφία, όταν είδε μια προσφορά στην εφημερίδα όπου με 70 ευρώ μπορούσες να έρθεις για διακοπές επτά ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο βράδυ που έφτασε στην πόλη μπήκε σε ένα εστιατόριο και είδε έναν Ελληνα. Ερωτας με την πρώτη ματιά. Εκείνος την ακολούθησε στη Ρουμανία μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της. Μετά επέστρεψαν και οι δύο στη Θεσσαλονίκη. Από τότε που προέκυψε το πρόβλημα της λευχαιμίας ο σύντροφός της είναι συνέχεια πλάι της».
Ο Λάζλο Μπόλονι δεν είναι μόνον άνθρωπος του ποδοσφαίρου. «Τελείωσα την ιατρική. Ημουν οδοντίατρος για έξι με επτά χρόνια πριν φύγω για το Βέλγιο και τη Γαλλία» λέει και συνεχίζει: «Οταν ακούω για την πόλη μου, το Μούρες, θέλω να βοηθώ όσο μπορώ. Μπορεί τα τελευταία 25 με 30 χρόνια να μη μένω εκεί περισσότερο από δέκα ημέρες, θεωρώ όμως ότι είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο». Ο Λάζλο Μπόλονι ανήκει στην ουγγρική μειονότητα. «Και η κοπέλα είναι Ουγγαρέζα αλλά δεν μετρά αυτό. Το πρόβλημα δεν έχει εθνικότητα. Εγώ είμαι Ούγγρος, αλλά γεννήθηκα Ρουμάνος. Νιώθω Ρουμάνος, αλλά στην κουλτούρα και στο μυαλό μου είμαι Ούγγρος». Ο προπονητής του ΠΑΟΚ λίγο πριν συναντηθούμε μιλούσε με την Εύα στο τηλέφωνο. «Δεν την έχω δει ακόμη από κοντά, της τηλεφωνώ όμως συχνά για να την εμψυχώσω. Μόλις τελειώσει τις χημειοθεραπείες και πριν προχωρήσει στη μεταμόσχευση, αφού η αδελφή της είναι συμβατή δότρια, της έχω πει ότι θα πρέπει να μου μαγειρέψει. Θα πάω στο σπίτι της. Ευτυχώς ο άντρας της και η οικογένειά του είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και δεν θα κινδυνεύσω», συμπληρώνει χαριτολογώντας.
Ο Λάζλο Μπόλονι είναι μόλις λίγους μήνες στην Ελλάδα αλλά... «θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ότι δεν είναι κακοί οι Ελληνες». 


«Αυτή τη στιγμή σε καμία τηλεόραση σε όλο τον κόσμο δεν ακούς κάτι καλό για τους Ελληνες και αυτό είναι άδικο» λέει και συνεχίζει: «Οι Ελληνες είναι θερμοί στα συναισθήματά τους. Οταν κάποιος σε αγαπάει, σε αγαπάει πραγματικά. Βέβαια και όταν σε μισεί, σε μισεί πραγματικά και αυτό το ένιωσα στο παιχνίδι με τον Αρη. Παρ' όλα αυτά θέλω να πω σε όλους ότι είναι εύκολο να μιλήσεις, να δουλέψεις και να ζήσεις με τους Ελληνες. Σε κάποια πράγματα η Ελλάδα είναι πίσω και θα πρέπει να προσπαθήσει αν θέλει να είναι στην Ευρώπη. Οι Ελληνες όμως έχουν φανταστική ενέργεια και συναισθήματα. Στον Αρη, όταν με απέβαλαν, είχα πρόβλημα με ένα μέλος της ασφάλειάς τους. Μιλήσαμε για πέντε λεπτά και θα συναντηθούμε για καφέ. Είδαμε τα τελευταία λεπτά του αγώνα πλάι πλάι, κάνοντας ο ένας πλάκα στον άλλον. Εκείνος ήθελε να βάλει γκολ ο Αρης και εγώ ο ΠΑΟΚ. Τώρα είμαστε φίλοι. Κάποιες φορές, πρέπει να μιλάς».
Η συζήτηση για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεπήρε τον ρουμάνο τεχνικό. «Πώς το είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ;» ρωτάει και συνεχίζει: «Εχω ένα όνειρο. Να δω τα ελληνικά γήπεδα δίχως κάγκελα. Με τους φιλάθλους να παρακολουθούν το παιχνίδι και να μη συμβαίνει το παραμικρό. Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν το έχω δει πουθενά. Ούτε στην Τουρκία. Είναι παράλογο να μην μπορούν να ταξιδέψουν οι οπαδοί των ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ολα είναι θέμα οργάνωσης. Δεν μπορεί κανένας να με πείσει ότι δεν γίνεται να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Εδώ ξεπεράστηκε στην Αγγλία που σκοτώνονταν μεταξύ τους και τώρα η ατμόσφαιρα στα γήπεδά τους είναι φανταστική. Τρελοί βέβαια υπάρχουν παντού, όμως ούτε ο Αρης, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο τους χρειάζεται. Μπορείς να βάλεις κάμερες, να τους βρεις και να τους διώξεις».
Τι γράφει στο βιβλίο του ο Λάζλο Μπόλονι; «Μιλάει για την κοινωνία όπως τη ζούσαμε πριν από την επανάσταση και έπειτα από αυτήν. Είναι μια αυτοβιογραφία, που σταματά όταν φεύγω στο εξωτερικό. Είναι όμως και μια βιογραφία του συστήματος. Τι συνέβαινε τότε και τι νιώθαμε» λέει και συνεχίζει: «Οι αθλητές που ήταν σε υψηλό επίπεδο δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ημασταν η θετική προπαγάνδα ενός κακού συστήματος, δίχως να το θέλουμε». Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έζησε την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Στεάουα επί της Μπαρτσελόνα. «Εκείνη η νίκη ήταν φανταστική προπαγάνδα για το κομμουνιστικό σύστημα» θυμάται και συνεχίζει: «Πλάι στην ομάδα είχαμε ως μάνατζερ τον γιο του Τσαουσέσκου. Είμαστε ακόμη φίλοι. Είναι έξυπνος και αξιόλογος άνθρωπος. Δεν μοιάζει καθόλου στον πατέρα του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου