25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Για ένα νέο ΕΑΜ και μια νέα ΕΔΑ..


 Για ένα νέο ΕΑΜ και μια νέα ΕΔΑ..

Δημοσίευση  radical30 Χθες στις 23:12

Όσο τεχνοκρατικό μακιγιάζ και αν χρησιμοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής εκτροπής, γιατί πολύ απλά δεν την ψήφισε κανείς και χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο προκειμένου να δαιμονοποιηθεί η μόνη δημοκρατική λύση που αποτελούν οι εκλογές. Όση <<υπευθυνότητα>> και αν επικαλεστεί, δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός ότι το κοινωνικό συμβόλαιο όχι απλά τσαλαπατήθηκε αλλά διεγράφη πλήρως και αντικαταστάθηκε από ένα συμβόλαιο θανάτου της κοινωνίας με όρους ομερτά, ομερτά, ομερτά, ομερτά (όχι δεν είναι τυπογραφικό λάθος αλλά ότι ενοχλεί την κυβέρνηση πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς).

Ο κύριος Μπαρόζο κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό κύριο Παπαδήμο στις Βρυξέλλες, είχε το θράσος να εκστομίσει την ακόλουθη φράση: << χρειάζεται λιγότερο πολιτική και περισσότερη εφαρμογή>> που σημαίνει σε απλά ελληνικά λιγότερη δημοκρατία, πιο επιθετικά μέτρα εις βάρος της κοινωνίας. Και ενώ ο δεξιός πόλος (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.ΟΣ, παντού χωράει η ακροδεξιά, και η Δημ.Συμμαχία μέλλουσα εξωκοινοβουλευτική δεξιά, για να συνηθίζουμε τον όρο που μέχρι πρότινος κατείχε η αριστερά) συναινεί και ξεπερνά τις δήθεν διαχωριστικές γραμμές που τον διαχωρίζουν, ο αριστερός πόλος, που προφανώς έχει περισσότερη δυναμική αν συσπειρωθεί, παραμένει κομματιασμένος και ακίνδυνος εξαιτίας ακριβώς αυτής της πολυδιάσπασης του, που αποτελεί την διαχρονική αχίλλειο φτέρνα του.

Ένα νέο Ε.Α.Μ. στην κοινωνία θα συνέτριβε τα χαράτσια στις ζωές και στις τσέπες μας, θα αναζωογονούσε το συνδικαλιστικό κίνημα, μπολιάζοντας με ζωή και συμμετοχή τα σωματεία και τις αντιστάσεις από τα κάτω, χτίζοντας δίκτυα αλληλεγγύης και αντίστασης από γειτονιά σε γειτονία, πείθοντας την κοινωνία ότι η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει εναλλακτική διαδρομή και ακούει στο όνομα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Ε.Α.Μ. όταν ο λαός γονάτιζε επανέφερε το ψωμί στο τραπέζι και όχι, δεν είναι ντροπή να μιλάς για το ψωμί όπως εύστοχα έλεγε ο Μπρέχτ κι ας το θεωρούν ταπεινό οι χορτάτοι. 

Το νέο Ε.Α.Μ. δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας των πολιτών που τσακίζονται από την κρίση, δηλαδή όλων εμάς. Αυτή η συμμαχία δεν αρκεί να εκφράζεται μόνο κινηματικά αλλά και πολιτικά από μια νέα Ε.Δ.Α. αποτελούμενη από δημοκρατικές δυνάμεις που αποχωρούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την αριστερά, δηλαδή τον Συν, την Δημ.Αρ. και βέβαια τον κόσμο του Κ.Κ.Ε., αν η ηγεσία του παραμείνει τυφλή μπροστά στο ιστορικό καθήκον της ενότητας, αλλά και τον οικολογικό χώρο που εκφράζεται κυρίως από τους Οικολόγους Πράσινους. Με ένα πολιτικό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, εφαρμόσιμο, ζυμωμένο πολιτικά και κινηματικά, θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί με όρους εξουσίας στον ήδη ανίσχυρο δεξιό πόλο του συντηρητισμού, αντιπαραθέτοντας στην κοινωνική συντριβή την κοινωνική βιωσιμότητα. 

Αυτός το νέο Ε.Α.Μ και αυτή η νέα Ε.Δ.Α. δεν είναι φαντασιακά δημιουργήματα. Και οι πολίτες που συνθλίβονται υπάρχουν και μπορούν να αντισταθούν, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις εξίσου υπαρκτές είναι. Μένει να γίνουν και υπεύθυνες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, όμως, οφείλουν να πιέσουν οι βάσεις τους, υπενθυμίζοντας τους ότι τα κόμματα των μελών γίνονται όταν η φωνή των μελών δεν είναι διακοσμητική. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκφράζει την δυναμική μιας τέτοιας συμμαχίας με την ακόλουθη τοποθέτηση, που είναι ενδεικτική για την ρεαλιστικότητα αλλά και την αναγκαιότητα αυτής της συμμαχίας και αποτελεί τον κατάλληλο επίλογο:

<<Πριν χρόνια, οι διαφορές του ΚΚΕ με την Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ) ήτανε μεγάλες. Ο Φλωράκης και ο Κύρκος βρήκαν τη δύναμη να κάνουν κάτι τέτοιο, να συναντηθούν να ορίσουν μία επιτροπή και να διερευνήσουν τη δυνατότητα να υπάρξει ένα κοινό ελάχιστο πρόγραμμα. Γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα; Όποιος αρνηθεί αυτή την ιστορική πρόκληση στο όνομα ηγετικών και κομματικών σκοπιμοτήτων, νομίζω ότι αναλαμβάνει μια βαριά ευθύνη απέναντι στην ιστορία”>>.

George Pierros Σχόλιο:

Νομίζω ότι κάθε δημοκρατικός πολίτης και κυρίως εκείνοι οι πολλοί, που μέχρι χθες ψήφιζαν τα δύο αμαρτωλά κόμματα που μας έφθασαν στο χείλος του γκρεμού - και ακόμη δεν λένε να λουφάξουν και να κάνουν το καθήκον τους - ΠΡΕΠΕΙ να σκεφθούν ΣΟΒΑΡΆ αυτό το κάλεσμα για ένα νέο ΕΑΜ και μια νέα ΕΔΑ. 

Και ας μη διστάσουν, λόγω προκαταλήψεων. Τίποτα δεν θα αλλάξει προς το χειρότερο. Και στην ΕΕ θα παραμείνει η χώρα και το ευρώ θα είναι το νόμισμά μας και τους όρους των συμφωνιών θα τηρήσουμε. Θα πάψει όμως αυτός ο ανεξέλεγκτος κατήφορος προς την απόλυτη καταστροφή που θα παραμονεύει και μετά τις συμφωνίες.

Θα στρέψει, μια τέτοια κυβέρνηση, το φορολογικό βλέμμα της και προς άλλες πηγές, αυτές που μένουν απρόσιτες από τους σήμερα κυβερνώντες. Οι πολλοί, όλοι εμείς δηλαδή, έχουμε ήδη χρεωθεί με βάρη δυσανάλογα της αντοχής μας. Φτάνει πια! 
Δεν ζούμε μόνο εμείς στην Ελλάδα ώστε να γίνεται δύσκολη ως αφόρητη η ζωή μας... 

Υπάρχουν και οι άλλοι, οι λίγοι με τα πολλά, που ζουν μπέϊκα εδώ, αλλά τα λεφτά τους τα έχουν στην Ελβετία και στα νησιά Καϊμάν. Καιρός και καθήκον τους να βάλουν και αυτοί το χέρι σε μια από τις τεράστιες και μπόλικες τσέπες τους... Eδώ τα κονώμησαν τόσα χρόνια και εδώ θα συνεχίσουν να τα κονωμάνε. Ας μη αφήσουν τη χρυσοφόρο γι' αυτούς κότα να ψωφήσει, ας μη τα θέλουν όλα δικά τους...

radical30

_________________
radical30radical30
Admin

Εγγραφή28/09/2009
Δημοσιεύσεις1192
ΤόποςΠόρτο Ράφτη
Ηλικία81

http://radicalworld.forumotion.net/portal.htm

http://radicalworld.forumotion.net/t1502-topic#4906Ονειρεύομαι και Απαιτώ : "Ενιαία ΟΛΗ τη Αριστερά"

Προέρχομαι από το χώρο της κεντροαριστεράς, και εκεί θα μείνω μέχρι να πεθάνω. 
 Μετανιώνω την ώρα και τη στιγμή, που στα νιάτα μου, έφαγα σπατάλησα ατελείωτες ώρες ύπνου και εργασίας, για να αφισοκολλώ ολονύκτια αφίσες του ΠΑΣΟΚ. Αυτά, μέχρι το 1989. Και φυσικά, χωρίς χρήματα. 
Ατέλειωτες ώρες στη Τοπική, συγκεντρώσεις, πορείες, εκδρομές κ.τ.λ.
Και το άσχημο, της υπόθεσης, ήταν όταν για λίγα ένσημα, έχασα και πτυχίο της δουλειάς μου.
Το μόνο κέρδος μου, απ'το ΠΑΣΟΚ, ήτανε που με έστειλε στο παγκόσμιο φεστιβάλ νεολαίας σαν μέλος νομαρχιακής νεολαίας, πόλης Θεσσαλονίκης, στη Βόρεια Κορέα το 1989. 
Μετά ήρθε η οικουμενική, και αποχώρησα.
Πάντα ψηφίζω, για να δίνω "τη φωνή μου", εκεί που θεωρώ σωστό, και ας τον διαχειρίζονταν όπως ήθελαν, και ας με πουλούσαν κάποιες φορές.
Ελπίζω, κάποια στιγμή, να δω ενωμένη ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. 
ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΔΗΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΕΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ και τα μικρότερα αριστερά κόμματα, σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
Σίγουρα, είναι δύσκολο, η υπόθεση "καρέκλα", αλλά στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. υπάρχουν 11 συνιστώσες, και ας διαφωνούν κάποιες φορές......
Η δυναμική της αριστεράς στην Ελλάδα, ξεπερνάει το 60 %. Εννοείται, αν ψηφίζαμε όλοι.....
SADEXIS AKIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου