25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Κέντρα Υποδοχής Αλλοδαπών8 αρχιτεκτονικά γραφεία σχεδιάζουν λύσεις για Κέντρα Υποδοχής ΑλλοδαπώνΑπό τους Δωριείς μέχρι τους Αλβανούς, οι μετακινήσεις πληθυσμών δεν σταμάτησαν ποτέ. Η Ελλάδα είναι η κύρια πύλη της Ανατολής προς τη Δύση και οι ξένοι που εισέρχονται στη χώρα πολλοί. Ζητούν καταφύγιο και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. 8 αρχιτεκτονικά γραφεία έχουν ιδέες και σχεδιάζουν λύσεις για Κέντρα Υποδοχής Αλλοδαπών, που εκφράζουν το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το παρόν 
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, υπάρχουν επτά χώροι φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων με συνολική χωρητικότητα 340 θέσεων. Οι χώροι αυτοί μοιράζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μαγνησία, Κόνιτσα και Μυτιλήνη. Για τους ενήλικες υπάρχουν 3 χώροι φιλοξενίας, στο Λαύριο, στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου και σε κάποια διαμερίσματα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Praksis στην Αθήνα. Συνολική χωρητικότητα: 455 άτομα.
Στο μέλλον 
Στρατόπεδα Στην αρχή του έτους κατετέθη στη Βουλή τροπολογία για τη μετατροπή στρατοπέδων σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ). Προτάθηκε ως η «πλέον πρόσφορη και οικονομικά συμφέρουσα λύση», καθώς «στην παρούσα φάση δεν εμφανίζεται η ύπαρξη άλλης εναλλακτικής».
Πλοία Την προμήθεια δύο πλοίων χωρητικότητας 1.000 ατόμων ως κέντρα υποδοχής μεταναστών σχεδιάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο σκέφτεται να ενοικιάσει τα δύο πλοία από την Ολλανδία. Πρόκειται για πλοία που έχουν χρησιμοποιηθεί ως χώροι κράτησης και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.
Ελληνικό Τα κέντρα του Ελληνικού, παλιά και νέα, είναι λειτουργούσες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την κράτηση αλλοδαπών, οι οποίες στο εξής θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών. Κέντρα ανακοινώθηκαν επίσης: στη Σπάρτη, στο Μερσινίδι Χίου, στη Μονάδα Πέτρου Ράλλη, στον Ασπρόπυργο, στη Βένα Ροδόπης, στο Φυλάκιο Έβρου, στο στρατόπεδο Ψαρογιάννη στην Αιτωλοακαρνανία και στο πρώην στρατόπεδο Καρωτή Έβρου. Κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών θα δημιουργηθούν και στο Βαθύ Σάμου (ανηλίκων).
Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής 
Θεσπίστηκε με το νόμο 3907/2011. Αποστολή της Υ.Π.Υ. (μεταναστών και προσφύγων) είναι η υποδοχή αλλοδαπών που συλλαμβάνονται λόγω παράνομης εισόδου ή διαμονής στην Ελλάδα, με συνθήκες που να εξασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τις απαράβατες διεθνείς υποχρεώσεις
Path Architecture
Χρήστος Αθανασόπουλος - Παπανικολάου & Συνεργάτες
Συνεργάτης: Αλέξιος Αρτεμιάδης
image
Ιmmi Grounds 
Το τοπίο της μακράς ελληνικής ακτογραμμής τέμνεται σήμερα ξανά από έντονες μεταναστευτικές ροές πληθυσμών. Σε μια κοιλότητά του τοποθετούμε την επέμβασή μας: ένα υπερμεγέθες Στέγαστρο, ικανό να φιλοξενήσει τη δημόσια λειτουργία της εγκατάστασης, και μια σύνθεση Tetris puzzle από εμπορευματικά containers, μετασκευασμένα για να αποτελούν χώρους προσωρινής διαμονής. Πόσο γρήγορα θα κερδίσουν άραγε οι κάτοικοί τους το παιχνίδι της κοινωνικής προσαρμογής;

TONAS OFFICE
Αριστείδης Αντονάς/ Αρχιτέκτων 
Συνεργάτες Aρχιτέκτονες: Κατερίνα Κουτσογιάννη, Στέφανος Φίλιππας
image
Σκαλωσιά με κινητά containersΑν ήμασταν πρακτικοί, η αρχιτεκτονική για μετανάστες δεν θα απέβλεπε σε νέες κατασκευές αλλά σε ρυθμίσεις. Θα έθετε ως στόχο να μεταστρέψει τον κενό ιστό του αθηναϊκού κέντρου σε κατοικημένο χώρο. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται εργασία που θα μετατρέψει άδεια αθηναϊκά γραφεία σε κατοικήσιμα σπίτια. Κάποια κοινοτική ρύθμιση θα ανταλλάσσει τότε εργασία με κατοικία.
Η αστική γραμμική εγκατάσταση δεν προορίζεται αποκλειστικά για μετανάστες, αλλά εν γένει για ανθρώπους που διαμένουν επί μικρό διάστημα σε χώρους της περιφέρειας πόλεων, όπως η Αθήνα. Η σκαλωσιά με τα κινητά containers σχεδιάζει την ελεγχόμενη μεταβολή και τη μετακίνηση κάθε μονάδας κατοίκησης στο εσωτερικό του συνόλου. Κάθε κατοικία σχηματίζεται από ένα ή περισσότερα containers. Μεταφέρεται με το σχετικό όχημα. Αλλάζει θέση στο εσωτερικό του τρισδιάστατου μεταλλικού σκελετού με ειδικό μηχανισμό ανέλκυσης. Κάποιος κάτοικος μετακινεί τη μονάδα του ή την ενώνει με άλλες, ακολουθώντας ειδικές κοινοτικές ρυθμίσεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΜΠΕΡΗ/ Αρχιτέκτων
image
Greener Grass
To Greener Grass είναι ένας φορητός σταθμός υποδοχής αλλοδαπών. Με κύριο γνώμονα την όσο το δυνατόν ομαλότερη και αξιοπρεπή παραμονή των ατόμων που θα φιλοξενούνται σε αυτόν, εξασφαλίζει τη δημιουργία ατομικών μονάδων στέγασης.
Παράλληλα, δημιουργούνται χώροι βασικών αναγκών πιο συλλογικού χαρακτήρα (βιβλιοθήκη, παιδικός σταθμός, χώρος λατρείας, τηλ. κέντρο κ.λπ.).
Βασιζόμενο στη λογική του modulation, το Greener Grass μπορεί να στηθεί και να ξεστηθεί οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Το κόστος του είναι χαμηλό και το μέγεθός του μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

K&K architects
Κατερίνα Κοτζιά & Κορίνα Φιλοξενίδου 
Eικονογράφηση: Mikru, Φωτεινή Φιλοξενίδου

«Τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου» (Λ. Βιντγκενστάιν)


image
LEX_ICON
Ένα λεξικό εικόνων, αντί δώρου υποδοχής, προσφέρεται σε αντιστάθμισμα του χώρου (που λείπει). Σε συνθήκες εγκλεισμού, την αίσθηση ασφυξίας επιδεινώνει η αδυναμία λεκτικής επικοινωνίας. Το LEX_ICON είναι ένα εργαλείο, ένα επικοινωνιακό apparatus, που ενθαρρύνει την έκφραση αναγκών, συναισθημάτων και επιθυμιών, παρακάμπτοντας τα όρια της γλώσσας. Ένα εγχειρίδιο λαθραίας ελευθερίας που δημιουργεί την ψευδαίσθηση διεύρυνσης του ζωτικού χώρου, για όσο καιρό η Ευρώπη επιλέγει να αφήνει το ζήτημα σε εκκρεμότητα.

ΚΑΑΜ
Αρχιτέκτονες/ Νίκος Μοίρας - Αλέξανδρος Τσανάκας  
image
Πολιτισμός
CULTURE, KULTUR, קולטור, UTAMADUNI, КУЛЬТУРА, فرهنگ, КУЛТУРА, DIWYLLIANT, CULTURĂ, الثقافة, VĂN HÓA, संस्कृति, KULTUUR, KULTURA, КУЛТУРА, CULTURA, CU LTUUR, KULTUURI, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, KULTÚRA, MENNING, BUDAYA, CULTÚR, KULTÛRA, BUDAYA

ΜΑΡΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ/ Αρχιτέκτων
image
Χώροι υποδοχής του Άλλου
Η φυλετική βία δεν είναι μόνο λέξεις, αλλά της χρειάζεται μια λέξη: Αλλοδαπός.
Αλλοδαπός: ξένος, βάρβαρος, άπιστος, ύποπτος, alien, ξεριζωμένος, άπατρις, βδελυρός, δυσώδης, άσχημος, δυσειδής, καλλιαρντός, δούλος, δουλέμπορος, επαίτης.
Η λέξη αλλοδαπός είναι πολυσήμαντη, αλλά όλες σχεδόν οι σημασίες της τη συνδέουν με μια ολοένα επερχομένη απειλή.
Αντικαθιστούμε τη λέξη αλλοδαπός Αλλοδαπός με τη λέξη Άλλος. Υποσχόμαστε μια άλλη σημασία στη λέξη αλλοδαπός, που δεν θα εξαφανίζει την απειλή αλλά θα την αναζητεί μέσα σε περιοχές θετικότητας, κι αυτό γιατί η απειλή δεν είναι πάντα καταστροφική.
Προϋπόθεση για να σκεφτούμε θετικά τη λέξη «απειλή» είναι η απομάκρυνσή μας από το διαρκώς σκέπτεσθαι του εαυτού μας, που μας εγκαθιστά σε έναν περίφοβο χώρο. Οι περίφοβοι χώροι είναι αντικοινωνικοί και την αντικοινωνικότητά τους, εν αγνοία ήθους και με έπαρση, την ονομάζουν: έθνος, εκούσιος περιορισμός του ίδιου, της φυλής.
Τους περίφοβους χώρους χαρακτηρίζει άγχος, μανιοκαταθλιπτική διαμονή και ως εκ τούτου διαστροφική ελπίδα αναμονής εθνοκτόνων ή βαρβάρων.
Ο Άλλος είναι το απωθημένο Εγώ. Ο Άλλος είναι το πάθος του Εγώ. Είναι το περιθ-όριο, όπου το Εγώ παθαίνει, φθίνει, είναι ένα σύνορο ακολασίας και αταξίας, ο απαγορευμένος τόπος. Ο Άλλος είναι το εξόριστο, έκπτωτο Εγώ.
Το Εγώ και ο Άλλος: o Αδάμ και η Εύα χωρίς φύλο, χωρίς φυλή. Το Δαγκωμένο Μήλο, το σύμβολο της τήξης των συνόρων.
Αντικαθιστούμε τη λέξη αλλοδαπός, με τις λέξεις ξένος, φιλοξενούμενος. Η παράξενη λέξη «ξένος» συσχετίζεται με τις λέξεις φιλοξενούμενος και εχθρός. Φιλοξενία και εχθροξενία ταυτόχρονα. Το δυνατόν της φιλοξενίας θα φιλοξενεί το αδύνατον κι όλες οι κατασκευές θα πραγματοποιούν την προσωρινή διαμονή της φυγής.

Αλεξανδρος Ν. Τομπάζης & Συνεργάτες
Α. Πλατανιώτη - Α. Καλογρίδης Αρχιτέκτονες
image image
image
image
Κίτρινο: Εγκαταλελειμμένα κτίρια -πρόταση αξιοποίησης
Μπλε: Κεντρικός οδικός άξονας
Πράσινο: Πλατεία
image
Ένας χώρος υποδοχής πρέπει να είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης;Μια εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε να ήταν η μακροχρόνια μίσθωση, αντί χαμηλού τιμήματος, παλαιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας (παλιά ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή πρόκειται να κλείσουν, νεοκλασικά κτίρια, μεσοπολεμικά κτίρια κ.λπ.) σε διάφορα σημεία της Αθήνας ή και των άλλων πόλεων –στα νησιά κυρίως– όπου φθάνουν μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου