25 pages by Akis Sadexis

25 pages by Akis Sadexis
25 PAGES BY AKIS SADEXIS : * HereticaFilosofia * Akis Sadexis * ΑιρετικήΦιλοσοφία * No Religions-Χωρίς Θρησκείες * ALL WE ARE RACISTS. WITH THE RACISTS. -Όλοι είμαστε ρατσιστές. Αλλά με τους ρατσιστές * SKG - Salonica - Selanik - סלוניקי- Salonique - سالونيك - Thessaloniki * " movement of free citizens" -‘’Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών’’ - * I DEMAND - I DREAM OF A WORLD ΑΠΑΙΤΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ έναν κόσμο * Δεν έχει σημασία τι λέω, πρόσεξε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά σε ποιόν τα λες * ElGURU * PHILOSOPHICAL DEMOCRACY - ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * InternationalismOecumenical * HereticaFilosofia.blogspot.com * The.Bigger.Philosophers * SadeVanzelo * SadeVanzelo-Σχεδιαστής * Leonardo DA VINCI * SadIcons * SADιΠοίηση * Anti-Racist Slogan of all Time * HERETICA FILOSOFIA by Akis Sadexis - YouTube *https://plus.google.com/u/0/115495858259733880175/posts * https://www.instagram.com/akis.sadexis/ * SSΔD3VΔNZ3LO (@AkisSadexis) | Twitter https://twitter.com/SDXZV - AKIS SADEXIS @SDXZV

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)

Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words)
Το πιό Αντιρατσιστικό σύνθημα όλων των εποχών (original-56 words) : Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητο σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, οι πολυεθνικές αμερικάνικες, η μουσική σας τσιγγάνικη, οι λέξεις σας βαλκάνιες, τα φαγητά σας τούρκικα, οι φουστανέλες αλβανικές, τα γαλακτοκομικά σας βουλγάρικα, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος? SADEXIS AKIS (May 2010)

anti-racist slogan of all time

Anti-Racist Slogan of all Time :
If Christ is a Jew, your car Japanese, pizza you eat Italian, Greek your democracy, your letters Latin, American multinationals, your numbers are Arabic, your music Gypsy, your words Balkans, your food Turks, Albanian fustanellas, your dairy Bulgarian, why your neighbor is a stranger ?
Akis Sadexis (May 2010)

I dream

I dream

manifesto SADEXI AKI

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΛΕΣ."

I DEMAND - I DREAM OF A WORLD WITHOUT : FRONTIERS, RELIGION, RACISTS, ADDICTIONS, MURDERS, ABUSE, PAEDERASTS, DRUGDEALINGS, ARMY, POVERTY, GAMBLING, GUNS, EXPLOITATION, DOGMA, CENSORSHIP, HATE, ANIMAL ABUSE, REFUGEES, PARADES, THOSE WHO ARE KEPT IN THE DARK.
I DEMAND - I DREAM OF A WORLD FOR : DIALOGUE, BOOKS, RECYCLING, RELIGIOUS TOLERANCE, FREEDOM, CREMATION, TRANSPLANTS, EDUCATION, FRIENDSHIP, LOGIC, ENVIRONMENT, TRAVELLING, SEPARATION OF THE CHURCH FROM THE STATE, RESPECT, INDEPENDENCE, SCIENCE, MINORITY, ECOLOGY, LIVING TOGETHER FREE, PROTECTING ANIMALS, CIVILIZATION, HEALTH.
JUSTICE A WORLD WITH LESS CHILDREN, BECAUSE THE NEXT GENERATIONS WILL SUFFER.
THE WHOLE PLANET IS OUR PLACE.
APART FROM THE PLACE WE LIVE OR THE PLACE WE WERE BORN. WE ARE ALL BROTHERS, DESPITE OUR SEX OR RACE.
SADEXIS AKIS

.

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

oi 10 φιλόσοφοι όλων των εποχών

Top 10 φιλόσοφοι όλων των εποχών10. Jean-Jacques Rousseau 

  Rousseau λειτούργησε ως ένα ρομαντικό αντίβαρο στις συχνά περίπλοκο χαρακτήρα της καντιανής διαφωτισμού.  πολιτικές και κοινωνικές θεωρίες του επηρέασαν όχι μόνο τη δική γενιάς του, αλλά μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα γαλλική κοινωνική θεωρία. Εδώ είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα είναι καν προνόμιο της ζωής των ζώων και "εκ των προτέρων-man" στο έργο του Λόγος περί ανισότητας, όπου τα ίχνη της γενεαλογίας του ανθρώπου αποκλειστικά στο πλέγμα της ατομικής ιδιοκτησίας, όπου ο άνθρωπος βλέπει άλλους άντρες κτίριο καλύβες από τα ιζήματα και τελικά ρωτά τον εαυτό του "Γιατί δεν μπορώ να έχω ένα από αυτά;", ή "αναρωτιέμαι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δομή που έχει γίνει.". Στην πραγματεία του διάσημου πολιτικού Το Κοινωνικό Συμβόλαιο του Rousseau δηλώνει αξίωμα του πιο ανθεκτική? "Ο άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και παντού είναι στις αλυσίδες", αναφερόμενη στην αντανάκλαση δική του πολιτική κατάσταση και για την οποία συστάθηκε το νόμο. It is there where we have one of the more strong defenses of human freedom in distinction to the competition that makes man dependent on other men. Είναι εκεί όπου έχουμε μια από τις πιο ισχυρές άμυνες της ανθρώπινης ελευθερίας σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που κάνει ο άνθρωπος εξαρτάται από άλλους άνδρες.  Rousseau χρησιμεύει ως ένα σημάδι του ατόμου, απέναντι σε μια πιθανή μύθος που δημιουργήθηκε από τις πλουσιότερες, ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο κοινωνική ιεραρχία.. Ενώ η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία του για όσο διάστημα είμαστε ανθρώπινα όντα που έχουν ανάγκη από ασφάλεια, εμείς, ως ανθρώπινα όντα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτή η αντιπαραγωγική επίδραση στην «κατάσταση της φύσης» δεν μπορεί να είναι όλη την αλήθεια για όλη την ευτυχία μας.
9.  Martin Heidegger 

  Στις αρχές του 20ού αιώνα 2 παγκόσμιους πολέμους κατέστρεψε το ηθικό και το πνεύμα του τόσο στα δυτικά και τα ανατολικά.. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρξαν μαζικές κενά για εύψυχη ηγέτες για να βρείτε το "προσάραξη" όλων ύπαρξης με τις ελπίδες να κερδίσει σαφήνειας σχετικά με την κατάστασή τους.  Χάιντεγκερ ήταν ο πρώτιστος στοχαστής της περιόδου αυτής, που επέμενε να αποκαταστήσει τι είναι αυτό που εννοούμε με τον όρο «είναι».  Χρησιμοποιούμε όλες τις λέξεις, αλλά κανείς μας δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τι σημαίνει. . Το περίφημο έργο του Heidegger οι περισσότεροι είναι και του χρόνου, Χάιντεγκερ ως στόχο να αποκαταστήσει το τι "Είναι" είναι συγκεκριμένα. Μέσω του υπαρξιακή αναλυτικά, είμαστε έφερε στην πιο διορατική, βασικά, αντιλήψεις του Dasein (τον άνθρωπο ως "είσαι εκεί"). . Είμαστε απλά «Κοιτάζοντας-γύρω-για-τα πράγματα-να κάνουν" . Είμαστε επηρεαστούν από την «Μπορούν-Εαυτό».  Είμαστε πάντα να υπολογίζει, για μελλοντική χρήση, αυτό που ο Heidegger καταδηλώνει ως "Running-ahead-of-η ίδια" όταν αναφέρονται στην futural Dasein.. Είναι σε αυτή την εξήγηση, αυτή τη λεπτή κριτική για το τι βρήκε ο άνθρωπος για να γίνει, ότι απαιτεί μια ματιά πίσω στο προσωκρατικής σκέψης της ελληνικής αρχαιότητας, μια εποχή όπου οι φιλόσοφοι ήταν περισσότερο με δέος τον κόσμο από ό, τι προσπαθεί να υπολογίσει μια άπειρη ποσό των ιζημάτων που το καθιστούν φαινομενικά επάνω. Heidegger θα γινόταν ένα Ναζί, μια κίνηση που είχε σιωπηρώς να ζητήσει συγγνώμη για μια κίνηση που θα τον αντικρούσω της κληρονομιάς ως φιλόσοφος του αξίζει. The task when reading Heidegger is trying to understand how one could be such a brilliant philosopher while at the same time being a nefarious Nazi. Η εργασία κατά την ανάγνωση Heidegger προσπαθεί να καταλάβει πώς κάποιος θα μπορούσε να είναι μια τέτοια λαμπρή φιλόσοφος, ενώ την ίδια στιγμή είναι ένα φαύλο Ναζί. It's in Heidegger that we learn more than anywhere, how deep the divisions are between politics and philosophy. Είναι σε Heidegger ότι μαθαίνουμε περισσότερο από οπουδήποτε, πόσο βαθιά η διαχωρισμοί μεταξύ πολιτικής και φιλοσοφίας.
8. David Hume 

. Ντέιβιντ Χιουμ είναι η εμπειριστική έναυσμα και σκεπτικισμό φιλόσοφος του 18ου αιώνα.  Μια απλή και συχνά ευχάριστα τον άνθρωπο, κανείς δεν θα πίστευε ότι οι ιδέες του θα χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για σκεπτικοί αιώνες σκέψης μετά.  Η επιρροή του δεν διέρχεται μόνο τις μυριάδες του 20ου αιώνα κοινωνικής Darwinists, αλλά και την καταπολέμηση της επιρροής του γερμανικού διαφωτισμού, ειδικά Καντ. . Τι Χιουμ υποστήριξε δεν ήταν τίποτα άλλο από φιλοσοφικές καταστροφή.  Με αναιρώντας το γεγονός ότι μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα για τον εξωτερικό κόσμο, που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι η επιστημονική τόλμη μας δεν ήταν τίποτα άλλο από υπερβολική υπεροψία. Όλες οι Hume μας δίνει είναι αναγνωρισμένα πρότυπα από εξωτερικές φαινόμενα.  Αυτό το κάτι πρέπει να συμβεί δύο φορές, δεν υπάρχει ανάγκη γι 'αυτό στον εξωτερικό κόσμο.  Ότι θα πρέπει να αποτελούν πνευματική μοτίβα από τον εξωτερικό κόσμο, αυτό είναι απλώς περιορίζεται στον εαυτό του, με άλλα λόγια, θα πρέπει να είμαστε αρκετά ανόητο να σκεφτούμε την ψυχική τα πρότυπά μας να μας πείτε κάτι για τον κόσμο "από μόνη της». Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε είναι η δική μας υποκειμενική εμπειρία του κόσμου. . Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε συνολικό αλήθειες, μπορούμε να δηλώσουμε aggrandized γνωμικά, και μπορούμε να γνωρίζουμε μόνο αυτό που βιώνουμε.  Με το γεγονός αυτό κατά νου, Hume στέκεται ως «Μπουλντόζα της μεταφυσικής", όπως πάντα-άψογη αμφισβητία με την αξία της αφηρημένης σκέψης.
7.  Edmund Husserl 

  Ο Νίτσε πίστευε ότι ο άνθρωπος πρέπει να προχωρήσει προς τα εμπρός για να γίνει καλύτερος από αυτό που είναι. . Χάιντεγκερ πίστευαν ότι ο άνθρωπος πρέπει βουτιά προς τα πίσω, προς τις ρίζες του για να γίνει καλύτερος από αυτό που είναι. . Husserl όμως, αγνόησε παντελώς το ζήτημα της «Πώς είναι μπορώ να γίνω καλύτερος», δημιουργώντας την απόλυτη μαύρη τρύπα για την προστασία όλων των ιδιόκτητων υπαρξιακή σκέψη.  Αγνοώντας την υπαρξιακή σημασία των φιλοσοφικών θεμάτων, Husserl αποδείχθηκε η αληθινή «Übermensch". . Husserl υποστήριξε ένα τεράστιο άλμα "στα πράγματα οι ίδιοι», απηχώντας τις επιπλοκές της καντιανής ιδεαλισμό, αλλά αυτή τη φορά, θα καταλάβει. Only by the most intensive radical Cartesian reduction can we hope to understand anything about the absolute grounds of experience. Μόνο με την πιο εντατική ριζική καρτεσιανό μείωση μπορούμε να ελπίζουμε να καταλάβουμε τίποτα για τους απόλυτους λόγους της εμπειρίας.  Δεν φιλόσοφος πριν ή μετά έχει εργαστεί ποτέ στην πιο γείωση των λόγων από τον Edmund Husserl. . Ως στοχαστής του 20ου αιώνα, Husserl θα πήγαινε για να δημιουργήσει την πειθαρχία της φαινομενολογίας, μια ριζική νέο λογαριασμό της λειτουργίας της εσωτερικής-συνείδηση, και πώς έχει αντιδράσει με το εξωτερικό . Είναι εδώ ότι θα κερδίσουμε τη θεμελιώδη αντίληψη της φαινομενολογίας, ότι υπάρχει μια λογική στην καθαρά αντιληπτική κόσμου, πριν αυτή τεθεί σε ενεργό συνείδηση ότι η πληροφορική πρώτες hyletic της στοιχεία, «τυπική λογική». . Χούσερλ μέσω ακούραστος μειώσεις του μακριά από τα πάντα-σχετικιστική κίνητρα της υπαρξιακής φιλοσοφίας είδε φιλοσοφία ως σε ένα χρόνο έχει πολύ έργο ευγενέστερο από ό, τι είχε γίνει στο προηγούμενο μέρος του 20ού αιώνα.. Η επιμονή του κατά την επιστροφή του φιλοσοφία σε μια "αυστηρή" πειθαρχία των καθαρών μορφών και εξήγηση των καθαρών παθητικής φαινομένων, τον τοποθετεί στην απόλυτη εξόχως φθάνει ότι η φιλοσοφία έχει ποτέ.  Πιστεύω ότι Husserl θα μελετηθούν 1.000 χρόνια από τώρα όσο και ο Πλάτων μελετάται τώρα.
6.  Sø ren Kierkegaard 

  Κίρκεγκωρ είναι αναμφισβήτητα ο πατέρας του υπαρξισμού. . Είναι αντίδραση Κίρκεγκωρ να Χέγκελ ιδεαλισμός που τον τοποθετεί ως ιδρυτή της προσωπικής υποκειμενικής φιλοσοφίας σε αντιδιαστολή με το "συστηματική" φιλοσοφία.  Ένας στοχαστής που σκέφτηκε περισσότερο με το σώμα του από το μυαλό κατά καιρούς, ο Κίρκεγκωρ ήταν γνωστός για τη λήψη αποφάσεων με βάση ορισμένες φορές φαινομενικά παράλογη λόγους.  Ως στοχαστής βαθύτατα επηρεασμένος από την παράδοση του χριστιανισμού, ιδιαίτερα τη ζωή του Ιησού Χριστού, ο Kierkegaard θα πήγαινε για να δώσει βάθος πολεμική κατά την μητρική του εκκλησία της Δανίας, με την ελπίδα να αποκαταστήσει το πάθος της πραγματικής ζωής του Ιησού Χριστού. Σε ένα από τα πιο διάσημα βιβλία του "είτε / ή" ο Κίρκεγκωρ κάνει λόγο για "Περιστροφή μέθοδο» που δεν είναι τίποτε άλλο από τον περιορισμό τον εαυτό σας ως ένας άνθρωπος με τις πιο εστιασμένη παθιασμένο ύπαρξης που αψηφά συχνά ασυνάρτητος κοινωνική λογική νεωτερικότητα του "Το να είσαι πάντα σε όλους "πανταχού παρούσες.. Σε λύτης του «Ασθένεια μέχρι θανάτου» Κίρκεγκωρ, θα εντοπίσει ένα γενεαλογία της απελπισίας από το ασυνείδητο despairer στο συνειδητό despairer, στην despairer-μη περισσότερο (ο άνθρωπος της απλής πίστης).Σε όλα τα έργα του, συναντά τη δυσκίνητη διαίρεση ανάμεσα στην πίστη και τη λογική ότι η σύγχρονη καθολική εκκλησία αρέσκεται συχνά για τη συσκευασία σε ένα ωραίο δώρο, σαν να μην μπορεί να έρθει σε σύγκρουση, σε σημείο που ο Κίρκεγκωρ αρνείται απολύτως.  Κίρκεγκωρ θέσεις φιλοσοφία αποκλειστικά στο ανθρώπινο ον που έχει να κάνει αυτές τις δύσκολες επιλογές.  Είναι με Κίρκεγκωρ ότι η φιλοσοφία αρχίζει να γίνεται σαφώς ανθρώπου.
5. Immanuel Kant 

  Όπως Καντ θα ισχυριστεί, "Hume με ξύπνησε από το δογματικό λήθαργο μου".  Ήταν με αυτόν τον ισχυρισμό ότι ο Καντ θα πήγαινε για να δημιουργήσει τα πιο γνωστά και αποδεκτά ιδεαλιστή (ευνοώντας το μυαλό) Η φιλοσοφία για να κρατήσει πάντα κυριαρχεί στο δυτικό κόσμο.  Η επιρροή του έναντι των άλλων φιλοσόφων είναι μεγάλη για να πούμε το λιγότερο. . Τι είδε ο Kant στη δημοτικότητα του εμπειρισμού Χιουμ δεν ήταν τίποτα άλλο από το μείωση του ανθρώπινου μυαλού να είσαι σε θέση να γνωρίζει το σύμπαν του. Ήταν η σειρά του Kant πίσω στο καρτεσιανισμού που τον έκανε μέλος "η γνώση προέρχεται από την εμπειρία, αλλά δεν προκύπτει από την εμπειρία" που δείχνει το μυαλό του ως συν-ολοκλήρωση ισχύ με τον εξωτερικό κόσμο που είναι σε θέση να μας δώσει τη γνώση που έχουμε.  Είναι με τον Καντ, η επιστημολογία (θεωρία της γνώσης) γίνεται μια επίσημη πειθαρχία. . Με την εκ νέου οικειοποιηθεί την κατάσταση του νου στο σύνολο της φύσης, ο Καντ έδωσε ανακούφιση σε μια πληθώρα φιλοσόφων που ήθελε να υπερασπιστεί το ρομαντικό εαυτό να είσαι σε θέση να δημιουργήσει μεγάλα συστηματική ολότητες (Χέγκελ, Fitche, Schelling). Στο διασημότερο έργο του, την "Κριτική του Καθαρού Λόγου" Καντ έγινε ανάλυση όλων των τρόπων με τους οποίους το μυαλό εργάστηκε οροθετούν μια "κριτική σχολή" εδώ και να ανακαλύψετε ένα «υπερβατικό διαίσθηση" εκεί.  υπερ-ανάλυσή του για την υποκειμενική πρόσληψη της εμπειρίας θα οδηγήσει σε αύξηση θέλετε για την κατανόηση του νου.  Η επιρροή του άνοιξε το δρόμο για την ψυχολογία, γνωσιακή επιστήμη, και την φαινομενολογία. Ο Καντ είναι ο φιλόσοφος στα δυτικά ήταν πάντα υπερήφανη.
4.  Fredrick Nietzsche 

Δεδομένου ότι ζούμε σε νέα 21ο αιώνα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Νίτσε είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους της εποχής μας.  Ως τέλη του 19ου αιώνα η Γερμανική, είχε προβλέψει την κοινωνική δομή του 20ου αιώνα. Δεν είναι μόνο οι φιλόσοφοι έχουν επηρεαστεί από τον Νίτσε, αλλά έτσι έχουν καλλιτέχνες, μουσικοί, κοινωνικής θεωρίας, και ακόμη και θεολόγοι! Στην περίφημη παρατήρηση του στο "The Gay Science", δηλώνει ο Νίτσε "Ο Θεός είναι νεκρός», αλλά αυτό που συχνά ξεχνιέται στο απόσπασμα είναι "αλλά εσείς και εγώ τον σκότωσα". . Είναι εδώ που ο Νίτσε μας εισάγει σε έναν άθεο κόσμο που δεν είναι ζοφερή και θλιβερός, αλλά πολύχρωμη και ζωηρή. I. Είναι εδώ ότι ο Νίτσε γίνεται ο τέλειος υπαρξιακή στη διάθεση συνολικά την ευθύνη στα χέρια του ανθρώπου, τόσο η ευθύνη ότι ήταν απαραίτητο να υπερβεί την «αηδής» τις επιθυμίες και τα συναισθήματα του ανθρώπου, όπως την ξέρουμε, και να ανέλθει στην το «Übermensch», το υπεράνθρωπος, ο οποίος ενήργησε από πολύ πιο καθαρά ένστικτα ότι εκείνες του αυτάρεσκος αστός άνθρωπο που έχουμε γνωρίσει.. Ο Νίτσε είδε ότι η μάζα-βιομηχανοποίηση του τέλους του 19ου αιώνα θα κάνουν τους άνδρες αδύναμη και "αγέλη-ζώα" που αναζητούν την πιο εύκολη, απολαυστικότερα ύπαρξη δυνατόν.  Είναι με αυτό κατά νου ότι ο Νίτσε θα προσπαθήσει να θεραπεύσει τον πολιτισμό από την υπερβολική στροφή Χριστιανισμού που εκφράζονται ως "Πλατωνισμού για τις μάζες».  Μόνο όταν θα μπορούσαμε να ανατρέψει την επιμονή μας για να είναι αμαρτωλός και ένοχος, θα μπορούσε να επιστρέφουμε σε ένα πολύ πιο μεγαλόψυχη ελληνική ηθική της δύναμη και σθένος.Κατά την ανάγνωση του Νίτσε, να νιώθεις ζωντανός και όχι ένοχος για κάτι που μπορεί να έχουν πάει στραβά. Με αυτό κατά νου ότι ο Νίτσε ασκεί πάντα μια βαθιά επίδραση σε αυτές τις νεότεροι σε ηλικία.
3.  Friedrich Hegel 

Μετά τον Καντ είχε διασωθεί αφηρημένη φιλοσοφική σκέψη Hume, Χέγκελ πήρε την ευθύνη να περιγράψει το σύνολο ύπαρξη του συνόλου του κόσμου σε magnum opus του, με τίτλο κατάλληλα το Φαινομενολογία του πνεύματος.  Το έργο ήταν τόσο μεγάλο, ορισμένοι λένε ότι τον οδήγησαν στην τρέλα.  Ο Carl Jung έχει αναφερθεί όπως λέγοντας ότι «εάν ο Χέγκελ έζησε τον 20ο αιώνα, θα είχε διαγνωστεί με μια μανία".  20ος αιώνας πεζών ψυχολογική παραμερίσει την σκέψιν, Χέγκελ θα αποδειχθεί ότι είναι το κύριο στοχαστής στη ρομαντική φιλοσοφία για μεγάλα άλματα του, της λογικής που κάλυψε όλα όσα θα μπορούσαν να είναι γνωστά στον ανθρώπινο κόσμο. Στο Φαινομενολογία του πνεύματος, Hegel ίχνη του ανθρώπου από το κράτος του καθαρά συνειδητή προς το κράτος του αμήχανα και στη συνέχεια την πτώση του πίσω στο μη-συνείδηση.  Αυτό θα αναφέρεται αργότερα ως το εγελιανό Διαλεκτική. For Hegel,  Για τον Hegel, με τις πρόσφατες επιτυχίες της λογικής Διαφωτισμού και της επιστήμης, έχουμε γίνει αυτο-επίγνωση του εαυτού μας σε μια μεγαλοπρεπή ιστορική αφήγηση, όπου συνειδητοποιούμε είχαμε ένα μεγάλο παρελθόν και τις πιθανές μελλοντικές όπου δεν έχουμε πλέον τους εαυτούς μας αναγνωρίζεται όπως κάνουμε εμείς τώρα. Θεωρούμε τους εαυτούς μας σε μια εποχή με τους προγόνους μπροστά μας.. Για τον Hegel, γιατί βλέπουμε τους εαυτούς μας, δεν υπάρχει πιο αριστερά για τον άνθρωπο-είναι να επιτευχθεί, καθιστώντας το στόχο της ανθρώπινης ύπαρξης την υλοποίηση του εαυτού.  Francis Fukuyama Θα επαναλάβω αυτό το συναίσθημα στο βιβλίο του «Το Τέλος της Ιστορίας και The Last Man", όπου προβλέπει τη δημοκρατία και σε παγκόσμιο επίπεδο επικοινωνίας που έληξε την ιστορία όπως την ξέρουμε, γιατί έχουμε εκπληρώσει αυτό που έχουμε για να εκπληρωθούν.  Χέγκελ εξαρτά από την εμπιστοσύνη στο λόγο του διαφωτισμού που δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη και πιο σαρωτικές των συστηματικών φιλοσοφιών, η οποία θα ήθελε να διδάξουν τα πάντα σε ένα κείμενο.
2. 2. Rene Descartes Rene Descartes

. Descartes είναι ο πατέρας της σύγχρονης φιλοσοφίας. Γιατί είναι ο πατέρας της σύγχρονης φιλοσοφίας;  Είναι με δύο εκδόσεις του Ντεκάρτ ότι η φιλοσοφία της, παίρνει «υποκειμενική» στροφή στην απόλυτη εμπειρία του εαυτού. I. Είναι σε ομιλία του για την μέθοδο και διαμεσολαβήσεις ότι η φιλοσοφία αναγνωρίζει η ίδια πρώτα απ 'όλα ως μια προσωπική εμπειρία του κόσμου.  Πριν από την Descartes, φιλοσοφία καθοδηγήθηκε από τη μεταφυσική των ανδρών σχολείο της μέσης ηλικίας που ήταν πάντα επένδυσε σε νέο-αριστοτελική και την πλατωνική ερμηνείες του κόσμου. “Change”,  "Αλλαγή", "Το Άπειρο", "Κίνηση" ως αντικείμενα της έρευνας σχετικά με τις πρώτες αρχές υποκατέστησε την cogito ergo ποσό ως πρώτη αρχή? «Σκέφτομαι άρα είμαι" με Descartes.  Πριν μπορέσουμε να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τον κόσμο και το πώς κινείται, θα πρέπει πρώτα να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπορώ να ερμηνεύσει τον κόσμο με τέτοιο τρόπο στην πρώτη θέση. Στην διαμεσολαβήσεις του, κερδίζουμε μια συστηματική λογαριασμό ενός ανθρώπου που εφάρμοζε την αφαίρεση του για να τα πάντα? Ακόμα και τον Θεό, η οποία γνώριζε ότι θα προμηθεύεται ο ίδιος ένα ατελείωτο ποσό της τιμωρίας.  Είναι με αυτό κατά νου, ότι μαθαίνουμε από Ομιλία του σχετικά με τη μέθοδο ότι θα περιμένει έως ότου ήταν νεκρός για το έργο του που θα δημοσιευθεί. . Εντελώς στερείται θέλουν για τη φήμη ενώ ήταν ζωντανός, απολύτως στερούμενα θέλουν από την αποδοχή των άλλων, εντελώς το θέλουν για τη βασική αλήθεια της πραγματικότητας, καθώς ήταν μόνο σε θέση να δει ως ένα ανθρώπινο ον, αυτό είναι που δίνει Descartes οι άξιοι αξίωση του «ο πατέρας της σύγχρονης φιλοσοφίας».. Το τεράστιο ποσό των φιλοσόφων που επηρεάστηκαν από αυτόν (π.χ. Καντ, Husserl, Χέγκελ), θα αποδειχθεί να επιμηκύνει την εργασία και το όνομά του για πολύ καιρό ακόμα.
1. Socrates / Plato 

  Ενώ ο Πλάτων και Σωκράτης φαίνεται σαν η προφανής επιλογή για μια # 1 σε μια top 10 φιλόσοφοι κατάλογο , δεν πάει χωρίς αιτιολόγηση.  Τα κείμενα του Πλάτωνα έχουν διαμορφώσει το σύνολο της ρίζες και την ιστορία του δυτικού πολιτισμού.  Δεν έχουν υπάρξει ποτέ ιδέες που έχουν αρπάξει στα χέρια του δυτικού κόσμου τόσο αυστηρά όπως διαλόγους του Πλάτωνα, σε σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ακόμη και ενεργούν platonically, ή τουλάχιστον υποθέτω πλατωνικά ιδεώδη. . Φυσικά, καθολικές εκκλησίες οικειοποιηθεί του Πλάτωνα στη δική σκέψης τους βοήθησε έδρα της βασιλείας του, όπως με τη μεγαλύτερη επιρροή φιλόσοφος όλων των εποχών, αλλά η επιρροή που κυριαρχεί δεν είναι επειδή είναι απλά "ευρέως αποδεκτό".
  Εντός των πλατωνικών διαλόγων, θα βρείτε όλες τις φιλοσοφικές ανησυχίες που απευθύνεται από τον πιο υπαρξιακά θέματα του έρωτα (Συμπόσιο) με την άγρια αφηρημένες μεταφυσικές έννοιες του αριθμού (Παρμενίδη), όλα στο χαριτωμένο, εύκολο στην ανάγνωση, τη μορφή του πλατωνικό διάλογο.  Πόσο εύκολο ήταν να κατανοήσει τη φιλοσοφία, όταν έγινε θεατής στο διάλογος ίδια, μερικές φορές ακόμα και όταν συμμετέχουν βάζετε κάτω το βιβλίο και άρχισε να σκέφτεται για τον εαυτό σας.
I. Ήταν με την ιδέα του Πλάτωνος "Φόρμες" ότι ο Πλάτωνας που ορίζεται στα δυτικά για τα επόμενα 2.000 χρόνια. «Οι Φόρμες" δεν είναι ποτέ μεταβαλλόμενες ιδέες αυτού του λόγου όλες της ύπαρξής μας που δεν είναι υλικό και όλα διεισδύει σε σκέψεις και πράξεις μας.  Ήταν με τον Πλάτωνα ότι οι κερδοσκοπικές σκέψης έχασε σχετικιστική λεπτές αποχρώσεις του από την προσωκρατική φιλοσόφους (Ηράκλειτος, ο Δημόκριτος) για μια συνολική φιλοσοφία της πραγματικής μορφές και σωστή συμπεριφορά. Ποτέ δεν έχει υπάρξει πολύ πιο σημαντικό ιδέες για την ηθική και την πολιτική συμπεριφορά από ό, τι της Δημοκρατίας του Πλάτωνα.  Ποτέ μην γινόμαστε μάρτυρες μιας πιο υγιεινός περιορίσει ό, τι όταν Σωκράτης συζητά Thrasymachus του προστίμου σημεία ηγεμονίες.
Η Σωκρατική περιορίσει, ακόμη και στο πρόσωπο ενός άδικου θανάτου που δημιουργήθηκε το πλατωνικό ιδεώδες ότι όλοι οι άνθρωποι της δυτικής φιλοδοξούν να? Να μην είναι μέσα στο φόβο στο πρόσωπο του θανάτου, στο διάλογο με τους άλλους, όταν κάτι πρέπει να επιλυθούν, και να ασκήσει αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια όταν το σώμα είναι σε θέλουν από υπερβολές. . Ενώ φαίνεται ότι η άμεση δυτικός κόσμος έχει ξεχάσει αυτές τις αξίες, αυτό δεν θα είναι μια ακριβής απαίτηση.  Ότι η άμεση δυτικό κόσμο θα συμφωνούσε με το πλατωνικό νοοτροπία της καλής ζωής είναι η αλήθεια, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους ακολουθούν κατ 'ανάγκην, συχνά αίσθημα ενοχής για τις πράξεις τους.  Είναι με αυτό το πνεύμα Πλατωνισμού στέκεται ως σήμα υπογραφή της δυτικής αξίες της αξιοπρέπειας, ακόμη και αν έχουμε όλο και κατώτερα από τα ιδεώδη που έχουν έρθει ενώπιόν μας.  Έχουμε επίγνωση του εαυτού μας όπως πάντα υπολείπονται του κάτι καλύτερο για τον εαυτό μας.  Αυτό που είναι καλύτερο για δεν είναι τίποτε άλλο από ό, τι οι πλατωνικούς διαλόγους καθοριστεί παντοτινά για τον δυτικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου